آگاهی از صفر تا صد طلاق توافقی با مجموعه حقوقی کوشانفر و ارائه وکالت به وکلای این مجموعه تجربهای متفاوت برای افرادی است که در مسیر طلاق تفاهمی قرار میگیرند. طلاق توافقی نوعی از طلاق است که زوجین در مورد منافع مشترک مالی و معنوی به یک توافق کلی میرسند. این توافقنامه یا قرارداد میان زن و شوهر صورت گرفته و همه جوانب را درنظر خواهند گرفت. ارائه درخواست طلاق توافقی نیاز به نظارت وکیل معتبر و باتجربه در این زمینه دارد. همچنین برای تنظیم توافقنامه همهجانبه میان زن و شوهر بایستی شرایط خاصی وجود داشته باشد. در ادامه این مقاله به شرایط طلاق توافقی، مراحل طلاق توافقی، نحوه ارائه دادخواست مربوط به آن خواهیم پرداخت. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و سوال از وکیل طلاق را از طریق سایت با ما در میان بگذارید.
بررسی صفر تا صد طلاق توافقی
منظور از صفر تا صد طلاق توافقی بررسی شرایط این نوع از طلاق و تعیین تکلیف در مورد مسائل مشترک میان زوجین خواهد بود. زمانی میتوان طلاق را از نوع تفاهمی یا توافقی خواند که زوجین در مورد همه مسائل به نقطهنظر مشترک برسند. مواردی که قابل تامل و بررسی خواهند بود در موارد زیر خلاصه شدهاند که تحت عنوان شرایط طلاق نیز نام برده میشوند؛
- توافق در مورد حق و حقوق مادی زوجه مانند پرداخت مهریه یا بخشش آن توسط زن
- توافق بر سر حقوق معنوی زوجین مانند؛ ملاقات و حضانت فرزندان
- توافق در خصوص شرط تنصیف اموال
- تفاهم بر سر پرداخت نفقه و اجرتالمثل تا زمان جدایی و پایان مدت عده زن
- توافق و تفاهم در مورد وسائل مشترک مانند؛ ماشین یا خانه
- تفاهم بر سر جهیزیه
مراحل طلاق توافقی با وکیل
همانطور که متوجه شدیم؛ شرط ارائه درخواست طلاق توافقی به دادگاه، توافق زن و شوهر بر سر تمامی مسائل مالی و غیرمالی است. چنانچه بخواهیم مراحل صفر تا صد طلاق توافقی را به صورت کامل بیان نماییم، بایستی ابتدا با نحوه تنظیم توافقنامه شروع کنیم. سپس مراحل بعدی تا صدور رای طلاق را به ترتیب توضیح خواهیم داد.
نحوه تنظیم توافقنامه مقدماتی
بررسی صفر تا صد طلاق توافقی با تنظیم توافقنامه یا تفاهمنامه میان زوجین شروع خواهد شد. به این ترتیب زوجین در حضور وکیل یا افرادی معتمد از دو طرف، تفاهم و توافق خود را به صورت مکتوب تنظیم مینمایند. سپس توافقنامه مکتوب به امضای طرفین و شاهدان آنان خواهد رسید. این توافقنامه ضمیمه دادخواست طلاق توافقی میشود. در صورتی که توافقنامه محضری و رسمی باشد امکان انکار یا فسخ آن برای هیچ یک از طرفین وجود ندارد. بنابراین ثبت این سند به صورت رسمی همواره توصیه خواهد شد.
دریافت گواهی عدم سازش
برای دریافت گواهی عدم سازش به مراجعه به مراکز غربالگری نیاز است. در مراحل صفر تا صد طلاق توافقی و قانون جدید مربوط به سال جاری، ثبتنام در سامانه تصمیم و مراجعه به روانشناس گنجانده شده است. با ثبتنام در سامانه مزبور زوجین به مراکز غربالگری ارجاع داده میشوند. زن و شوهر در جلساتی به صورت مشترک و جداگانه با مشاور در مورد موضوع و علت طلاق گفتوگو میکنند. حداقل تعداد جلسات در این مراکز 5 جلسه خواهد بود. در صورت عدم سازش زوجین گواهی عدم انصراف از طلاق توسط این مرکز صادر خواهد شد.
تنظیم دادخواست طلاق توافقی
زوجین با در دست داشتن توافقنامه و گواهی عدم انصراف وارد مرحله جدید در پروسه طلاق میشوند. مراحل صفر تا صد طلاق توافقی با تنظیم دادخواست عملا رسمی خواهد شد. زوجین به کمک وکیل متخصص طلاق دادخواست خود را تنظیم نموده و گواهی عدم انصراف و تفاهمنامه را ضمیمه درخواست خود میکنند. مدارک شناسایی زوجین و عقدنامه نیز برای ثبت دادخواست از سوی دفتر قضایی مطالبه میشوند. سپس به یکی از دفاتر مراجع قضایی مراجعه کرده و از طریق سامانه ثنا درخواست خود را ثبت خواهند کرد. با ثبت در سامانه ثنا درخواست به دادگاه ذیربط ارسال میشود و مراحل رسیدگی به جریان میافتد.
برای آشنایی و کسب اطلاعات بیشتر؛ می توانید مقاله ی تنظیم دادخواست حقوقی را مطالعه بفرمایید.
صدور و اجرای حکم طلاق
در بیان و بررسی مراحل صفر تا صد طلاق توافقی به مرحله آخر، یعنی رسیدگی به درخواست طلاق در دادگاه میرسیم. دادگاه درخواست زوجین و همچنین مدارک ارائه شده را نیز مورد بررسی قرار میدهد. توافق زوجین برای دادگاه قابل احترام خواهد بود و قاضی در موارد آن دخالت نخواهد کرد. سپس رای طلاق توسط قاضی پرونده صادر میشود. ممکن است بنا بر مصلحت قاضی پرونده و جهت صدور گواهی عدم سازش، رای به داوری صادر شود. در این صورت زوجین اقدام به انتخاب داور در میان بستگان و دوستان مورد اعتماد خود میکنند. در صورت عدم سازش، گواهی مربوطه و رای جدایی صادر میشود. پس از صدور حکم، گواهی عدم بارداری و یا بکارت زوجه دریافت خواهد شد. درنهایت جهت ثبت حکم، زوجین یا نماینده قانونی آنها به دفاتر ثبت مراجعه میکنند.
صفر تا صد طلاق توافقی با بهترین وکیل
ارائه وکالتنامه به بهترین وکیل و سپردن صفر تا صد طلاق توافقی به وی مزایایی را برای زوجین بهدنبال خواهد داشت. صرفهجویی در زمان و عدم نیاز به حضور و رفتوآمد در دادگاه مهمترین مزایای حضور بهترین وکیل در جریان طلاق توافقی هستند. همچنین مشورت با وکیل در خصوص نحوه تنظیم تفاهمنامه قانونی و اصولی به جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی در آینده، مانند؛ انکار آن توسط یکی از زوجین بسیار مهم خواهد بود. مجموعه حقوقی کوشان فر یکی از مجموعههای حقوقی برتر تهران میباشد که وکلا و کارشناسان حرفهای آن شما را در مسیر طلاق و دعاوی خانواده همراهی خواهند کرد.
هزینه دادرسی صفر تا صد طلاق توافقی
منظور از هزینه دادرسی، هزینههای ثبت درخواست در سامانه تصمیم و ثنا و همچنین پرداخت هزینه پرداخت جلسه مشاوره است. انجام مراحل صفر تا صد طلاق توافقی نیاز به پرداخت هزینههای دادرسی و حقالوکاله وکیل دارد. هزینه ثبت درخواست با توجه به شرایط، مبلغی مابین 150 تا 250 هزار تومان است و هزینه برگزاری جلسات مشاوره حدودا 500 هزار تومان میباشد. بنابراین برای ثبت درخواست و ثبتنام در سامانه تصمیم نیاز به پرداخت مبلغ مشخصی است. ثبت طلاق در دفترخانه رسمی نیز نیازمند پرداخت هزینه میباشد که در شهرهای مختلف مبلغ آن متفاوت خواهد بود.
حقالوکاله وکیل طلاق توافقی
در طلاق توافقی حضور وکیل و ارائه وکالتنامه اجبار نخواهد بود. اما بدیهی است؛ حضور وکیل در دعاوی طلاق بر روند رسیدگی و سرعت پیگیری موثر بوده و نیاز به حضور زوجین در هیچ یک از جلسات دادگاه نخواهد بود. صفر تا صد طلاق توافقی بر عهده وکیل متخصص بوده و تمامی مراحل بدون حضور آنان انجام خواهد شد. حقالوکاله وکیل یکی از هزینههای طلاق توافقی است که باتوجه به تخصص و مهارت وکیل و توافق طرفین قرارداد وکالت، نرخ آن متغیر میباشد. بنابراین؛ برای اطلاع از هزینه دستمزد وکیل در طلاق توافقی بهتر است با وکیل موردنظر تماس برقرار کنید.
سوال از وکیل طلاق
بسیاری از افراد تمایل دارند مراحل صفر تا صد طلاق توافقی را به وکیل بسپارند. اما در مقابل برخی از افراد به دریافت مشاوره از وکیل بسنده میکنند. سوال از وکیل متخصص طلاق در هر دو حالت وکالت و مشاوره امری بدیهی است. افراد سوالات خود را از وکیل میپرسند تا با جریان رسیدگی بهتر آشنا شوند. یکی از پرتکرارترین سوالات، مربوط به مدتزمان طلاق توافقی و عدم شرکت در جلسات مشاوره است. در ادامه به هر یک از این سوالات پاسخ خواهیم داد.
مدت زمان طلاق توافقی
مراحل طلاق توافقی با وکیل خیلی سریعتر از زمانی خواهد بود که بدون حضور و مشاوره فرد متخصص وارد جریان طلاق شویم. در قوانین مربوط به طلاق اولویت با حفظ و تکریم خانواده است. اما در بسیاری از مواقع جلسات مشاوره و داوری در جلسات دادگاه، موفق به حفظ زندگی مشترک زوجین نمیشوند. بنابراین؛ پروسه طلاق و رسیدگی به درخواست ادامه پیدا میکند. باتوجه به الزامات قانونی و برگزاری اجباری جلسات مشاوره ممکن است، روند طلاق توافقی سه تا چهار ماه طول بکشد. اما مسلما حضور وکیل و آشنایی وی با تمامی مراحل و کارکنان دادگاه، زمان روند پیگیری کمتر خواهد شد. البته ناگفته نماند؛ مدتزمان لازم جهت صدور رای طلاق در برخی از شهر و استانها متفاوت است. بهطورمثال، در تهران بزرگ روند رسیدگی 4 ماه بهطول میانجامد که البته اگر پرونده توسط وکیل مطرح گردد می توان این مدت را به کمتر از یک ماه کاهش داد.
شما می توانید برای مطالعه بیشتر در این خصوص؛ مقاله ی سریع ترین راه طلاق توافقی را مطالعه بفرمایید.
جلسات مشاوره طلاق توافقی
همانطور که گفته شد؛ جلسات مشاوره طلاق برای برخی از زوجین ممکن است، راهگشا و مثمرثمر باشد. اما در بسیاری از مواقع زوجین به هیچ عنوان حاضر نیستند در جلسه مشاوره حضور داشته باشند. به همین جهت توصیه میشود، صفر تا صد طلاق توافقی را به وکیل حقوقی خبره و بامهارت در این زمینه بسپارید. وکیل خبره در این زمینه حقوقی قادر است با کاهش جلسات مشاوره و یا حذف آنها، زوجینی را که به دنبال طلاق بدون شرکت در جلسه مشاوره هستند، کمک کند.
جمعبندی
صفر تا صد طلاق توافقی شامل قوانین و مقرراتی است که به کلیات آن در متن اشاره شد. موضوع طلاق یکی از موارد حقوقی است که دارای قوانین بسیار میباشد. تسلط بر قوانین و نحوه بکارگیری هر یک از مفاد قانونی در کلیه مراحل طلاق در تخصص وکیل متخصص در این امر است. اگر به وکیل خبره جهت وکالت و یا دریافت مشاوره در زمینه حقوقی طلاق نیاز دارید، پیشنهاد میکنم با مجموعه حقوقی کوشانفر همکاری داشته باشید. این مجموعه با دراختیار داشتن بهترین کارشناسان، شما را در حوزه حقوقی طلاق راهنمایی و همراهی خواهند کرد.
بدون دیدگاه