مشاوره حقوقی چیست؟ مشاور حقوقی خوب + مشاوره حقوقی در تهران

مشاوره حقوقی چیست؟ وظایف و ویژگیهای مشاور حقوقی خوب

مقدمه

شما برای مطالعه این مقاله فقط به : 13 دقیقه زمان نیاز دارید!
مشاور حقوقی کسی است که مردم، موضوعات حقوقی گوناگون را با وی مطرح می‌کنند. در مقابل او، راهکارهای حقوقی مناسب را به آنان ارائه می‌کند. بنابراین مفهوم مشاوره حقوقی، مطابق با قوانین و مقررات ایران، به فرایندی اشاره دارد که در طی آن، مشاوره گیرنده، مسئله حقوقی که به آن دچار شده است را طرح می‌کند و در مقابل، مشاور راهکارهای قانونی مناسب را به وی ارائه می‌نماید. در مقابل خدمات مشاوره حقوقی، مشاور، مبلغی را تحت عنوان حق المشاوره یا حق الزحمه از مشاوره گیرنده، دریافت می‌کند.

مشاوره حقوقی چیست؟ مشاور حقوقی کیست؟

آنچه در این مطلب خواهید دید: نمایش

از نظر قوانین و مقررات، تنها وکلا و کارآموزان وکالت صلاحیت لازم برای ارائه خدمات مشاور حقوقی را دارند. البته فارغ التحصیلان رشته حقوق نیز از طریق موسسات و شرکت‌های حقوقی ممکن است خدمات مشاوره در زمینه حقوق و فرایندهای دادرسی را ارائه نمایند. در نوشتار پیش رو ضمن تحلیل مهمترین قوانین و مقررات مربوط به حرفه وکالت و مشاوره حقوقی، مشاوره حقوقی در تهران، مشاور حقوقی، انواع مشاوره در زمینه حقوق و هزینه این خدمات را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

همچنین مروری بر گزیده‌ای از تجربیات وکلا، مشاوران حقوقی و اساتید دانشگاه در زمینه‌های مشاوره‌ای خواهیم داشت. از همین رو در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که از نظر قانونی، چه کسانی صلاحیت ارائه خدمات مشاوره‌ای و انعقاد قرارداد مشاوره دارند.

راهنمای انتخاب وکیل 👇
قبل از هر انتخابی باید اینو بخونی!

پیشنهاد ویژه:   بخون و وکیل خوب رو انتخاب کن

مشاوره حقوقی چیست؟

چه اشخاصی صلاحیت لازم برای ارائه مشاوره حقوقی دارند؟

مطابق با قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و قانون برنامه سوم توسعه، وکلای پایه یک دادگستری، گروه اصلی صالح برای ارائه مشاوره حقوقی در همه زمینه های حقوقی می باشند. علاوه بر وکلای پایه یک، کارآموزان وکالت نیز در صورت سپری کردن آموزش های لازم می توانند خدمات مشاوره ای را ارائه نمایند.

تفاوت مشاور حقوقی و وکیل در پرونده

نکته ای که در اینجا باید به آن توجه داشت، این است که ارائه مشاوره حقوقی به معنای وکالت در دعاوی نیست. برای اعطای وکالت به وکلای دادگستری می بایست قرارداد الکترونیکی وکالت را، تنظیم و امضا نمود. با اعطای وکالت، وکیل دادگستری می بایست به نمایندگی از موکل در محاکم دادگستری حضور پیدا کرده و موضوع حقوقی را پیگیری نماید. این در حالی است که مشاور حقوقی، تنها راهکارهای عملی را به مشاوره گیرنده ارائه می دهد.

در واقع مشاور حقوقی تکلیف و اختیاری برای وکالت در دعاوی و انجام اقدامات مستقل به عنوان وکیل در پرونده را ندارد. برای ارتباط با وکلای دادگستری علاوه بر شیوه حضوری و مراجعه به دفاتر وکالت می توان، به سامانه اینترنتی کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضائیه مراجعه کرد.

علاوه بر وکلا و کارآموزان وکالت، برخی از موسسات و شرکت های حقوقی نیز به شیوه حضوری و غیر حضوری خدمات مشاوره ای را ارائه می کنند. توصیه می شود پیش از استفاده از خدمات مشاوره ای غیر حضوری، از اعتبار و اصالت موسسه حقوقی مورد نظر مطمئن شوید. علاوه بر این بسیاری از اساتید دانشگاه، قضات و فارغ التحصیلان رشته حقوق، در قالب‌های گوناگون به ارائه خدمات مشاوره حقوقی می پردازند.

انواع مشاوره حقوقی

انواع مشاوره حقوقی

با توجه به رشد دانش و پیشرفت تکنولوژی، امروزه روش‌های گوناگونی برای ارائه خدمات مشاوره حقوقی در تهران وجود دارد. در ادامه ذیل دو گفتار، مهمترین انواع مشاوره حقوقی را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

مشاوره حقوقی حضوری

 همانطور که از نام آن پیداست، این شیوه از مشاوره حقوقی به شیوه حضوری و معمولاً با مراجعه به دفاتر وکالت و موسسات حقوقی انجام می گیرد. در این روش مشاوره گیرنده مدارک و اسناد مرتبط با موضوع را به وکیل یا مشاور ارائه می دهد و اظهارات خود در مورد موضوع را بیان می کند. در پاسخ، وکیل یا مشاور، بهترین راهکارهای موجود برای رفع مشکل پیش آمده را به مشاوره گیرنده ارائه می دهد. مشاوره حقوقی در تهران نیز برای شهروندان تهرانی به صورت حضوری انجام می‌گیرد.

مشاوره حقوقی غیر حضوری

در این روش مشاوره گیرنده بدون آن که نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر وکالت داشته باشد، می تواند از خدمات مشاوره ای وکلا و مشاورین حقوقی برخوردار گردد. امروزه سامانه های تلفنی و اینترنتی گوناگونی در حال ارائه خدمات مشاوره حقوقی می باشند. در شیوه غیر حضوری کافی است با یکی از سامانه های ارائه دهنده این خدمات تماس بگیرید. در این روش با استفاده از ابزار متنوع مثل ارسال فایل های صوتی و پادکست، فایل های ویدئویی و متن های مشاوره ای، فرایند مشاوره حقوقی پیش برده می شود.

شهروندان تهرانی علاوه بر خدمات حضوری در صورت صلاحدید، می‌توانند از خدمات مشاوره حقوقی در تهران به صورت تلفنی و آنلاین نیز بهره‌مند شوند.

مشاور حقوقی و اصول مشاوره

اصول مشاوره حقوقی

مشاوره حقوقی یکی از انواع خدمات اصلی است که وکلای دادگستری انجام می دهند. بدون تردید مهارت های شناختی، دانش اجتماعی، بردباری، سخت کوشی و بسیاری از ویژگی های شخصی وکلای موفق، در سرنوشت مشاوره حقوقی تاثیرگذار خواهد بود. در نتیجه مشاور حقوقی کاربلد، کسی است که در انبوهی از دانش های تخصصی مهارت داشته باشد. همچنین مشاور موفق می بایست تجربه پیگیری پرونده های گوناگون در موضوعات مورد طرح را داشته باشد.

در حال حاضر کتاب یا مقاله‌ای که اصول مشاوره حقوقی را مورد بررسی و مداقه قرار داده باشد، وجود ندارد. لیکن با توجه به تجربیات و نوشته های وکلا، برخی از مهمترین اصول مشاوره حقوقی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

مطالعه کافی در خصوص آخرین تغییرات قانونی و رویه قضایی محاکم دادگستری؛

در واقع مشاور حقوقی خوب، همواره در زمینه انواع و اقسام گوناگون قوانین و مقررات تازه و قدیمی مطالعه دارد. بخش قابل توجهی از فرایند مشاوره، در گروی دانش و مهارت حقوقی مشاور می باشد.

وجود رابطه کاری میان مشاوره گیرنده و مشاور حقوقی و پرداخت حق المشاوره؛

این موضوع برای وکلا امری رایج است که دوستان، بستگان و نزدیکان آنها، انتظار مشاوره حقوقی خارج از روابط کاری و به صورت رایگان دارند. آنها همواره هنگام مواجهه با دوست وکیل خود، سوال حقوقی برای پرسیدن دارند. البته این کار در حدود دانش افزایی و مباحثه کار ناپسندی نیست. با این حال باید توجه داشت که رابطه مشاوره گیرنده با مشاوره دهنده می بایست در حدود قرارداد مشاوره تعیین شده باشد.

ارائه اسناد و مدارک مورد نیاز توسط مشاوره گیرنده برای بررسی مشاور حقوقی

برای انجام فرایند مشاوره حقوقی به گونه ای در خور، مشاوره گیرنده می بایست اصل یا تصویر کلیه مدارک و مستندات مرتبط با موضوع را به مشاوره دهنده ارائه دهد.

مشاوره حقوقی در تهران

برخی از رایج ترین موضوعات حقوقی برای انجام مشاوره

عالم حقوق دانش گسترده ای است که تقریباً شامل موضوعاتی در همه ابعاد زندگی انسان می شود. از لحظه تولد و چه بسا پیش از آن، انسان موضوع انواع گوناگون حقوق مثل حق حضانت، حق تعیین نام و … قرار می گیرد. این امر تمام طول زندگی یک فرد را شامل می شود و پس از فوت او نیز همچنان وی موضوع حقوق گوناگون مثل میراث و وصیت است. از همین رو در مورد موضوعات گوناگون نامحدودی می توان تجربه مشاوره حقوقی را داشت.

در ادامه برخی از مهمترین انواع مشاوره حقوقی که ممکن است توسط وکیل یا حقوقدان انجام گیرد، معرفی می شود:

مشاوره در حقوق خانواده

مشاوره در حقوق خانواده

حقوق خانواده یکی از دروس اصلی حقوق مدنی در مقطع کارشناسی است. اهمیت خانواده و ارزش آن در نظام اسلامی تا حدی است که تشکیلات و دادگاه های خاصی تحت عنوان دادگاه خانواده، به موضوعات حقوقی خانوادگی مثل ازدواج و طلاق رسیدگی می کنند. حقوق خانواده در ایران مطابق با فقه شیعه تنظیم گردیده است. البته مطابق با قانون اساسی اقلیت های دینی نیز در حدود احوال شخصیه خود می توانند تابع مقررات مذهب خود باشند.

مطابق با ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1392، رسیدگی به دعاوی زیر در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد:

  • حکم تایید ازدواج
  • حکم طلاق و گواهی عدم سازش
  • حکم حضانت از طفل
  • دعاوی مربوط به مهریه، جهیزیه، نفقه و سایر حقوق مالی زوجین
  • رسیدگی به دعوای فرزندخواندگی
  • دعوای نسبیت و اثبات هویت ژنتیکی

مشورت حقوقی در زمینه حقوق خانوادگی خصوصاً درباره اختلافات خانوادگی زوجین، یکی از رایج ترین موضوعات تخصصی حقوقی می باشد.  همچنین برخی از قوانین و مقررات حمایتی مثل حق استفاده از وکیل معاضدتی برای زوجین در دادگاه خانواده پیش بینی شده است.

به دلیل اهمیت ویژه خانواده و ارزش آن در نظام اسلامی، طبق قانون حمایت خانواده، مراکز مشاوره خانوادگی در زیر دادگاه خانواده تشکیل شده است. زوجین می توانند برای رفع اختلافات خانوادگی و مشاوره به این مراکز مراجعه نمایند.

بهترین وکیل کیفری تهران 👇
مهمترین نکات+توضیحات!

پیشنهاد ویژه:  شناخت بهترین وکیل کیفری در تهران

مشاوره در حقوق کیفری

یکی از گرایش های شاخص و پرطرفدار رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، حقوق جزا و جرم شناسی است. همانطور که از نام آن پیداست، موضوع اصلی این رشته تحصیلی جرم و نحوه مجازات آن است. هنگامی که جرمی ارتکاب یابد، پای افراد گوناگونی مثل بزه دیده، متهم،شاهد، بازپرس، وکیل و … به موضوع باز می شود. از نظر عملی هرگونه تجربه شرکت در دادسرا و دادگاه کیفری، می بایست با آگاهی و توجه به مسائل حقوقی انجام گیرد.

هنگام ارتکاب جرم یک مشاور حقوقی می تواند، به هر کدام از افراد دخیل در پرونده مثل متهم، شاکی، شاهد و … مشاوره دهد. وفق مواد قانون آیین دادرسی کیفری هنگامی که یک شخص به اتهام ارتکاب جرم تحت نظر قرار می گیرد، مسئولین مربوطه می بایست شرایط لازم برای ملاقات او با یک نفر وکیل به عنوان مشاور حقوقی را فراهم آورند. در صورتی که مامورین کلانتری و سایر مسئولین، از ملاقات شخص تحت نظر با وکیل جلوگیری کنند، به مجازات انتظامی محکوم می شوند.

هرکس در طول زندگی خود ممکن است مرتکب جرایم گوناگون و بیشماری شود. برخی از اندیشمندان حقوق کشور ما معتقدند، عناوین مجرمانه در قوانین و مقررات ایران بیشتر از دو هزار عدد است. در نظام حقوقی فرانسه و به تبع آن در ایران، انواع جرم به سه گروه جرایم علیه اشخاص، جرایم علیه اموال و مالکیت و جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی تقسیم می شود. هر کجا پای ارتکاب جرمی به میان آید، اشخاص دخیل در پرونده اعم از متهم، مجنی علیه، شاهد و … می توانند از خدمات مشاوره استفاده نمایند.

یکی دیگر از وظایف مشاور حقوقی در تهران رسیدگی به امور حقوقی و کیفری است. در صورتی که برای مراجعه کننده مشکل قانونی یا کیفری پیش آمده باشد مشاور وظیفه دارد ابتدا کامل شرایط وی را بررسی کند. پس از این مرحله نوبت به ارائه اطلاعات مفید و مورد نیاز به فرد می رسد. در این صورت مراجعه کننده به همراه مشاور خود بهترین تصمیمات را جهت گرفتن حق قانونی خود می گیرد و طبق قوانین اقدامات لازم را انجام می دهد.

وکلایی که در زمینه کیفری وکالت می کنند و در این زمینه مشاوره می دهند، معمولاً دارای مدرک وکالت تخصصی، در حقوق کیفری و یا مدرک کارشناسی ارشد و دکتری در حقوق جزا می باشند.

مدارکت رو برام ارسال کن؛  تا دیر نشده نوبت مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاینت رو هم رزرو کن!

کلیک کنید:  رزرو نوبت مشاوره با وکیل

مشاوره در حقوق ملکی

یکی دیگر از حوزه های پرطرفدار برای مشاور حقوقی، حقوق ملک و اموال غیر منقول می باشد. با توجه به گران بودن قیمت ملک نسبت به سایر اموال، معمولاً در معاملات املاک، مشکلات حقوقی بیشتری نسبت به معامله سایر اموال به وجود می آید. از دیگر سو حقوق ملکی از جمله بخش های تخصصی حقوق می باشد و انجام هرگونه اقدام حقوقی در این زمینه مستلزم داشتن دانش و اطلاعات کافی در خصوص موضوع است.

یک مشاور حقوقی در زمینه حقوق ملکی می بایست با اشراف و تسلط بر آخرین قوانین و مقررات ملکی، مسائل حقوقی مشاوره گیرنده را روشن کرده و راهکارهای مناسب به وی ارائه نماید. باید خاطر نشان شد که در زمینه حقوق ملکی، تورم قوانین وجود داشته و روز به روز بر تعداد قوانین ملکی افزوده می شود. برخی از مهمترین قوانین و مقررات مربوط به اموال غیر منقول یا همان املاک، عبارت از موارد زیر است:

  • قانون پیش فروش ساختمان
  • قانون تملک آپارتمان ها
  • قانون روابط موجر و مستاجر
  • قانون فروش مال غیر

مشاوره در حقوق تجارت و کسب و کار

یکی از زمینه های مهم که در آن مشاوره حقوقی انجام می گیرد، حقوق کسب و کار است. کسانی که قصد راه اندازی شرکت های تجاری، دانش بنیان، فرهنگی، ورزشی و … را دارند، پیش از هر اقدامی می بایست با یک نفر وکیل متبحر در حقوق تجارت، مشاوره حقوقی داشته باشند. مشاوره در زمینه حقوق تجارت و کسب و کارها معمولاً با اهداف زیر انجام می شود:

  • ثبت حقوقی شرکت به گونه ای قانونی در سامانه ثبت شرکت ها
  • تنظیم اساسنامه شرکت، به گونه ای که بیشترین بازدهی را برای مدیریت آن به همراه آورد.
  • مشاوره در زمینه نحوه پرداخت بدهکاری ها و دریافت مطالبات شرکت
  • مشاوره در زمینه پرداخت مالیات ها، استفاده از بخشودگی های مالیاتی و پیشگیری از جرایم مالیاتی.
  • مشاوره در زمینه حقوق کارمندان شرکت و پاداش های آنان.
  • مشاوره در زمینه جرایم ارتکاب یافته توسط کارمندان شرکت و ضمانت های اجرای آن.

وکلای شرکتی ممکن است به استخدام شرکت های صنعتی، تجاری و … درآیند. در این صورت به عنوان کارشناس حقوقی، موضوعات حقوقی شرکت را حل و فصل می نمایند.

نقش مهم مشاور حقوقی در تنظیم قراردادها

وظایف مشاوران حقوقی تنها به ارائه مشاوره حقوقی محدود نمی شود. بلکه آن ها طی تنظیم قرارداد و روند عقد آن نیز باید حضور موثر داشته باشند. در این صورت در اولین مرحله اطلاعات لازم در اختیار مراجعه کننده قرار می گیرد. سپس با توجه به شرایط او بهترین قرارداد ممکن به نفع طرفین و طبق مفاد قانونی وضع می شود. در چنین شرایطی فرد می تواند با اطمینان کامل به مشاور خود اعتماد کرده و مطمئن باشد تمامی مراحل با در نظر گرفتن قوانین طی می شود.

مشاوره حقوقی در زمینه مسئولیت مدنی

مسئولیت مدنی به معنای جبران خسارت است. مطابق با اصول و مقررات حقوقی چنانچه از عمل کسی به اموال دیگری آسیبی وارد شود، شخص وارد کننده آسیب می بایست خسارات زیان دیده را پرداخت کند. برای مثال چنانچه یک راننده به دلیل خواب آلودگی از خیابان خارج شده و منزل یکی از همسایگان خیابان را خراب کند، می بایست هزینه های بازسازی منزل را پرداخت کرده و جبران خسارت نماید. به طور کلی هر کجا خسارتی به اموال دیگران وارد شود، مسئولیت مدنی مطرح می شود.

بنابراین مبنای ایجاد مسئولیت مدنی محدود نیست و ممکن است هر اتفاقی موجب بروز مسئولیت مدنی شود. یکی از حوزه های پرطرفدار برای مشاورین حقوقی، مسئولیت مدنی است. خواه به عنوان کسی که عمل وی موجب بروز آسیب بر اموال دیگران شده و خواه به عنوان کسی که اموال او در نتیجه عمل دیگران آسیب دیده است، می‌تواند از خدمات مشاوره حقوقی برخوردار شود. در مشاوره حقوقی برای مسئولیت مدنی، فوریت امر موضوع مهمی است. در واقع مشاوره حقوقی در این زمینه می بایست به سرعت و پیش از آنکه دادگاه حکم صادر کند، انجام گیرد.

وکیل حقوقی کیست؟
بهترین وکیل حقوقی 👇

پیشنهاد ویژه: شناخت بهترین وکیل حقوقی در تهران

قرارداد مشاوره حقوقی

همانطور که اشاره شد برای استفاده از خدمات مشاور حقوقی، می بایست میان مشاوره دهنده(یا وکیل) و مشاوره گیرنده، قرارداد مشاوره منعقد شده باشد. قرارداد مشاوره قراردادی است که به موجب آن وکیل یا حقوقدان مکلف می شود در ازای دریافت مبلغی به عنوان حق المشاوره، در زمینه حقوقی خاصی به مشاوره گیرنده مشاوره دهد. به طور کلی طرفین قرارداد مشاوره در تعیین میزان حق المشاوره و چگونگی آن آزادند و می توانند هر مبلغی را به عنوان حق المشاوره تعیین نمایند.

در مواردی که به هر دلیل مبلغ حق المشاوره در قرارداد مشاوره قید نشده باشد، و میان مشاوره دهنده و مشاوره گیرنده در مورد این مبلغ اختلاف شود، حق المشاوره مطابق با تعرفه حق الوکاله، حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری تعیین می شود. همچنین است چنانچه در این خصوص میان مشاوره دهنده و مشاوره گیرنده دعوای حقوقی طرح گردد.

وکیل یا حقوقدانی که به عنوان مشاور حقوقی فعالیت می کند، می بایست صلاحیت علمی و عملی لازم برای انجام مشاوره را داشته باشد. چنانچه شخصی بدون داشتن دانش حقوقی لازم به مشاوره حقوقی بپردازد، مرتکب تخلف شده و ضامن است. بنابراین در صورتیکه مشاوره گیرنده از مشاوره ناصحیح مشاور، متحمل ضرر و زیان شود، مشاور می بایست از عهده پرداخت خسارات وی برآید. مطابق با ماده 10 قانون مدنی و به پیروی از اصل آزادی قراردادها، طرفین قرارداد مشاوره، می توانند در مورد تعداد جلسات، مدت آن، مکان برگزاری جلسات مشاوره و … توافق نمایند.

حق المشاوره چقدر است؟

حداقل و حداکثر حق المشاوره چقدر است؟

عده زیادی هنگام مراجعه به مشاور حقوقی به دنبال اطلاع یابی از قیمت خدمات آن ها می باشند. قیمت مشاور حقوقی در تهران به عوامل مختلفی بستگی دارد. در واقع روش دریافت مشاوره از جمله مواردی است که بر تعیین قیمت خدمات آن تاثیر می گذارد. متقاضیان از دو روش حضوری و غیر حضوری می توانند اقدام به دریافت مشاوره نمایند. وجود روش های مختلف برای دریافت مشاوره موجب شده تا متقاضیان بتوانند با توجه به وقت و شرایط در دسترس خود بهترین روش ر انتخاب کرده و راهنمایی های لازم را دریافت کنند. لازم به ذکر است که برای کسانی که توانایی پرداخت هزینه خدمات حقوقی را ندارند با تلاش کانون وکلا؛ اداره ای تحت عنوان اداره معاضدت تشکیل شده است که به ارایه خدمات حقوقی به صورت رایگان می پردازد.

همانطور که اشاره شد در قوانین و مقررات مربوطه، حداقل یا حداکثری برای حق المشاوره تعیین نشده است. در واقع طرفین قرارداد مشاوره می توانند به صورت آزاد، هر مبلغی را به عنوان حق المشاوره تعیین نمایند. لکن در صورتی که مبلغ خاصی تعیین نشده باشد، یا میان طرفین در خصوص میزان آن اختلاف باشد، تعرفه حق الوکاله، حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری اعمال می شود.

مطابق با ماده 26 تعرفه قانونی حق الوکاله، حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری، چنانچه میان طرفین در خصوص میزان حق الزحمه مشاوره توافق نشده باشد، حق المشاوره مطابق با موارد زیر تعیین می شود:

  • مشاوره حقوقی به مدت یک ساعت حداقل پنجاه هزار تومان و حداکثر پانصد هزار تومان.
  • انجام اموری از قبیل تنظیم دادخواست، شکوائیه، لایحه دفاعیه و اظهارنامه، حداکثر پنج میلیون تومان.
  • حق الزحمه مطالعه پرونده توسط وکیل، حداقل دویست هزار تومان و حداکثر پنج میلیون تومان می باشد.

مهمترین نکات کاربردی در خصوص مشاوره حقوقی

آنچنان که گذشت مشاور حقوقی، دخالتی در فرایند پرونده نداشته و اصلی ترین تفاوت وکیل و مشاور حقوقی در همین موضوع نهفته است. وظیفه اصلی مشاورین حقوقی این است که شرح حال مشاوره گیرنده را به خوبی بشنوند. سپس با استفاده از دانش حقوقی و مطالعه قوانین و مقررات، راهبردهای مناسبی را به مشاوره گیرنده ارائه می نماید. مشاوره گیرنده خود می بایست راهبردهای ارائه شده توسط مشاور را اجراء نماید.

بسته به زمان و مکان مشاوره حقوقی، موضوعاتی که مطرح می شود متفاوت است. امروزه برخی از وکلای متبحر که دارای مدرک وکالت تخصصی یا تحصیلات تکمیلی دانشگاهی می باشند، به گونه تخصصی خدمات مشاوره ای را ارائه می دهند. همانطور که اشاره شد در حال حاضر دو شیوه حضوری و غیر حضوری برای انجام مشاوره حقوقی وجود دارد. شیوه غیر حضوری نسبت به شیوه حضوری آسان و ارزان تر است. این در حالی است که برای استفاده از خدمات مشاوره حقوقی به شیوه حضوری می بایست هزینه های سنگین پرداخت کرد.

آنچنان که گذشت علاوه بر وکلای پایه یک دادگستری و کارآموزان وکالت، سایر حقوقدانان و دانشگاهیان نیز ممکن است خدمات حقوقی مثل مشاوره و تنظیم دادخواست را ارائه نمایند. موضوعی که در این خصوص می بایست در نظر داشت بررسی اصالت و سابقه موسسه حقوقی است که خدمات مشاوره ای از آنجا دریافت می شود.

قرارداد مشاوره

مشاوره حقوقی در تهران

مشاوره حقوقی در تهران پایتخت ایران که از نظر تراکم پرونده‌های قضایی، نخستین شهر ایران به شمار می‌رود به صورت فعال در اشکال مختلف حضوری، آنلاین و تلفنی،انجام می‌گیرد. امروزه موسسات و شرکت‌های حقوقی متعددی در سطح شهر تهران به شیوه های گوناگون خدمات حقوقی ارائه می نمایند. در واقع بهترین وکلای متخصص در تهران مشغول به کار هستند. برای استفاده از خدمات مشاوره حقوقی وکلای تهران، نخست می بایست وکیل یا وکلای مناسب و مطابق با موقعیت پیش آمده انتخاب کرد. 

با یک مراجعه ساده به سامانه اینترنتی کانون وکلای دادگستری مرکز یا مرکز وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضاییه، می توان نام و نشانی وکلای پایه یک را پیدا کرد.

علاوه بر افراد مذکور امروزه رتبه های برتر آزمون های حقوقی مثل قضاوت، وکالت، کارشناسی حقوقی و … نیز انواع خدمات حقوقی از قبیل مشاوره های آموزشی را ارائه می نمایند. به طور کلی مشاوره حقوقی فعالیتی است که انجام آن محدود به یک شغل و حرفه خاص مثل وکلا یا قضات نیست. هرکس دارای دانش و اندیشه های حقوقی بوده و در این زمینه تجربیات عملی داشته باشد، می تواند به عنوان مشاور، خدمات حقوقی ارائه نماید.

مطالب مرتبط

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهتنظیم اوراق قضاییرزرو نوبت مشاوره راهنمای انتخاب وکیلتماس فوری

یه پیشنهاد شگفت انگیز  !

همین الان

با کد تخفیف 12800

برای هر پرونده حقوقی که داری؛

۱۰ درصد تخفیف بگیر؛

این فرصت دیگه تکرار نمیشه!

یه پیشنهاد شگفت انگیز !

 

همین الان

با کد تخفیف 12800

برای هر پرونده حقوقی که داری؛

۱۰ درصد تخفیف بگیر؛

این فرصت دیگه تکرار نمیشه!

وکیل کوشانفر