مجربترین وکیل چک صیادی در تهران
با ثبت قانون جدید سازمان نظام بانکی، سلامت چک و وصول آن تا حدود زیادی تضمین شده است. ضمانت پرداخت چک صیادی در مقایسه با چکهای قدیمی بیشتر شده اما با وجود قانون جدید هنوز در برخی موارد شاهد صدور چک صیادی بیمحل هستیم. دلیل آن عدم آگاهی افراد در خصوص قوانین چک است. بنابراین به حضور وکیل چک صیادی (وکیل جهت وصول چک) جهت رفع موانع وصول وجه نیاز خواهیم داشت. وکیل متخصص چک، وکیل مجرب در زمینه دعاوی چک و سفته است که در حل پروندههای مختلف مالی دارای مهارت کافی میباشد. در ادامه این مقاله قصد داریم به چک صیادی، نحوه وصول آن، نحوه صدور اجراییه چک و میزان حق الوکاله اجراییه چک بپردازیم. لطفاً تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
چک صیادی و وکیل چک صیادی
استفاده از برگه تجاری چک در بسیاری از معاملات میان مردم مرسوم بوده است. انجام معاملات بزرگ با استفاده از این سند مالی ساده بوده و روند انتقال پول نیز سریعتر خواهد شد. اما با این وجود مشکلات زیادی از جمله مسئله عدم وصول چک بر سر راه معاملهگران است. تا اینکه در سال 96 سامانه صدور چک به نام صیاد راه اندازی شد. وکیل چک صیادی در ادامه چنین می گوید؛ با راهاندازی این سامانه، بانک مرکزی مستقیم به صدور دسته چک نظارت دارد و این اختیار از شعب بانکی سلب شد. دریافت آن برای افراد به شرط مقررات خاصی است. ایجاد تغییرات اساسی در این خصوص منجر شده تا ضمانت اجرایی آن بیشتر از چک های قدیمی باشد. اما این تغییرات چه هستند؟
سامانه صیاد از زبان وکیل حقوقی
با استفاده از سامانه صیاد امکان استعلام موجودی حساب صادرکننده چک و همچنین ثبت چک نیز وجود دارد. به همین جهت وکیل چک صیادی برای اطمینان از صحتوسقم معامله و پرداخت وجه به موکل خود دریافت چک صیادی ثبت شده را توصیه میکند. اما قانون جدید و امر راهاندازی سامانه صیاد چه مزیتهای برای سلامت اجرایی چک داشته است؟ مهمترین این موارد بهقرار زیر هستند؛
- مهمترین موضوع سلب اختیارات صدور چک از شعب بانکها است. صدور دستهچک از سال 96 به بعد از اختیارات بانک مرکزی است. این موضوع تا حدود زیادی از صدور چک بیمحل جلوگیری خواهد کرد.
- در سامانه مزبور هر برگه چک دارای یک شماره سریال منحصر به خود است. به این ترتیب دارنده چک با استعلام شماره چک از اعتبار و یا عدم آن اطمینان حاصل خواهد کرد.
- تمامی اطلاعات پرسنلی صادرکننده چک در سامانه صیاد ثبت شده است. به این ترتیب دارنده چک با اطلاع از عملکرد مالی صادرکننده از وصول وجه تا حدود زیادی مطمئن خواهد شد.
وکیل چک صیادی کیست؟
با وجود بازگشت اعتبار دوباره چک به وسیله سامانه صیاد، اما کماکان در برخی از موارد شاهد برگشت خوردن چک صیادی در بانکها هستیم. برای وصول چک و یا دریافت حکم جلب و شکایت علیه صادرکننده به حضور وکیل چک صیادی نیاز خواهیم داشت. وکیل متخصص چک به روند پیگیری سرعت میبخشد و مراتب رسیدگی را به صورت اصولی و قانونی انجام خواهد داد. تمام چکهای صیادی بایستی در سامانه صیاد ثبت شوند. در غیر این صورت فاقد اعتبار بوده و بانکها نیز موظف به عدم پرداخت آن به دارنده خواهند بود. با این اوصاف بسیاری از چکهای صیادی توسط صادرکننده در سامانه صیاد ثبت نشدهاند. در این صورت دارنده چک عملاً با عدم پرداخت وجه مواجه است. بنابراین حضور وکیل جهت وصول چک صیادی ضرورت پیدا میکند.
ویژگی بهترین وکیل مجرب چک
وکیل چک صیادی وکیل پایه یک دادگستری میباشد که در زمینه قوانین مالی بسیار آگاه است. وکیل متخصص امور چک و سفته به روند رسیدگی و نحوه پیگیری اصولی در خصوص برگشت چک، وصول آن و دریافت حکم جلب متخلف آشنایی کامل دارد. همچنین دارای تجربه و مهارت زیاد در وصول چک است. بهترین وکیل جهت وصول چک حتی با وجود عدم ثبت سند مالی قادر به وصول آن خواهد بود.
مجموعه حقوقی کوشانفر در زمینه حل پروندههای مالی از جمله دعاوی مربوط به چک دارای مهارت فوقالعاده است. مهارت بالا، آشنایی به ظرافتهای حقوقی و قانونی و پشتکار در وصول چک و رفع موانع قانونی از ویژگیهای بارز مجموعه حقوقی کوشانفر می باشند. این مجموعه همچنین هزینه مناسبی را (حق الوکاله اجراییه چک) جهت دفاع از موکلین در نظر می گیرد که در این شرایط سخت اقتصادی کمترین فشار به مردم عزیز وارد شود.
عدم ثبت چک به گفته وکیل حقوقی متخصص
چک سند معتبری است که حتی در صورت برگشت خوردن، میتوان جهت وصول وجه از طریق اداره ثبت و سایر مراجع قانونی اقدامات لازم را انجام داد. اما وکیل چک صیادی عواقبی را برای عدم ثبت چک در سامانه صیاد عنوان کرده است که روند وصول چک را با مشکل مواجه میکند. بهطورکلی عدم ثبت چک در سامانه مزبور به معنی معتبر نبودن و بیفایدهبودن برگه چک است. در این صورت برای وصول وجه نیاز به طرح شکایت خواهد بود. از عواقب عدم ثبت چک، دشوارتر شدن مسیر پرداخت وجه است. اما مراحل ثبت شکایت چک بیمحل صیادی به چه صورت است؟
وکیل جهت وصول چک و مراحل شکایت
گفته شد در صورت عدم ثبت چک در سامانه صیاد عملاً اعتبار چک زیر سؤال خواهد رفت. اما وکیل چک صیادی با در اختیار داشتن این سند امکان وصول وجه را فراهم میسازد. برگشت خوردن چک صیادی و عدم ثبت آن در سامانه صیاد عملاً امکان شکایت کیفری را از دارنده چک سلب میکند. زیرا در قانون عمل عدم ثبت چک صیادی جرمانگاری نشده است. اما صادرکننده چک شامل قانون محدودیتهای مالی خواهد شد.
بهطورکلی خاصیت تجاری بودن چک از بین میرود. اما به عنوان ادله میتوان از آن در دعاوی حقوقی استفاده کرد. وکیل چک صیادی با در دست داشتن این برگه قادر به تنظیم دادخواست بوده و با ارسال آن به دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف اقدام به وصول وجه خواهد کرد. برای تنظیم و ثبت دادخواست میبایست به دفاتر قضایی مراجعه کرد. شما می توانید با مطالعه مقاله جامع وکیل چک اطلاعات کامل تری در این خصوص بدست آورید.
نحوه وصول وجه به کمک وکیل چک صیادی
در صورت عدم پرداخت چک صیادی اقدام مناسب چه خواهد بود؟ وکیل چک صیادی مراحل وصول چک را بهصورت اصولی و قانونی انجام خواهد داد. مراحل وصول چک به شرح زیر هستند؛
مرحله اول در وصول چک صیادی
در مرحله اول وصول وجه توسط وکیل چک صیادی سایر حسابهای شخص توسط کارمندان همان بانک بررسی خواهند شد. حسابهای سرمایهگذاری بلندمدت و کوتاهمدت و همچنین حسابهای قرضالحسنه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت وجود وجه در هر یک از این حسابها چک دارنده پرداخت خواهد شد.
مرحله دوم در وصول چک صیادی
در صورت کافینبودن وجه در هر یک حسابها، قدم بعدی جمع موجودی تمامی حسابهای شخص در همان بانک میباشد. به این صورت مجموع مبلغ حسابهای موجود در همان بانک برای وصول چک به دارنده پرداخت میشود. بابت مابهالتفاوت اصل مبلغ چک با مجموع موجودی حسابها، به دارنده یا وکیل چک صیادی گواهی عدم پرداخت به مقدار کسری وجه ارائه میشود.
مرحله سوم در وصول چک صیادی
پس از دریافت گواهی عدم پرداخت، وکیل جهت وصول چک در صورت نیاز اقدامات مدنی و حقوقی انجام خواهد داد. همچنین محدودیتهای مالی و خدماتی علیه صادرکننده چک اعمال میشود.
اقدامات حقوقی وکیل جهت وصول چک
وکیل چک صیادی پس از دریافت گواهی عدم پرداخت از سوی بانک، بلافاصله اقدامات حقوقی را شروع خواهد کرد. سریعترین روش برای وصول چک درخواست صدور اجراییه میباشد. بر اساس قانون تمام حسابهای فرد صادرکننده چک در صورت عدم پرداخت وجه، ظرف مدت 24 ساعت بهاندازه مبلغ چک مسدود خواهند شد. همچنین محدودیت مالی بر علیه فرد نیز اعمال میشوند. البته محدودیتهای مالی زمانی قابل اجرا هستند که صادرکننده ظرف ده روز از صدور فرمان اجرایی از واریز مبلغ چک امتناع نماید.
محدودیتهای مالی صادرکننده چک به گفته وکیل چک صیادی
به گفته وکیل چک صیادی در صورت برگشت خوردن چک و صدور گواهی عدم پرداخت برای صادرکننده امکان اعمال محدودیت مالی برای وی وجود خواهد داشت. البته تا زمانی محدودیتهای مالی برای وی فعال هستند که اقدام به رفع سوءاثر چک نماید. محدودیتهای مالی شامل موارد ذیل هستند؛
- امکان افتتاح حساب برای صادرکننده چک وجود نخواهد داشت.
- فرد صادرکننده مجاز به دریافت وام و یا ضمانتنامه نخواهد بود.
- همچنین امکان صدور کارت جدید برای این فرد وجود ندارد.
- مجاز به استفاده از خدمات مؤسسات مالی و بانکی نیز نخواهد بود.
درخواست صدور اجراییه توسط وکیل متخصص
یکی از اقدامات مناسب وکیل جهت وصول چک و طرح شکایت دریافت اجراییه است. برای دریافت این دستور لازم است دادخواست مبنی بر صدور اجراییه به دادگاه ارسال شود. حق الوکاله اجراییه چک نیز از نکاتی است که باید به آن توجه داشت. اصل قانون صدور اجراییه چک دفاع از حقوق دارنده چک است. پس از دریافت این دستور دارنده چک یا نماینده قانونی وی قادر به توقیف اموال بهاندازه مبلغ چک خواهند بود.
دریافت صدور اجراییه چک با مراجعه به دفاتر قضایی امکانپذیر میشود. امکان پیگیری ضامن در صدور اجراییه نیز وجود دارد. به موجب قانون و به گفته وکیل چک صیادی مرجع دارای صلاحیت صدور اجراییه چک صیادی دادگاه میباشد. برای درخواست صدور اجراییه در دادگاه، چک بیمحل بایستی دارای شرایط زیر باشد؛
- در متن چک عنوان نشده باشد که صدور چک جهت تضمین میباشد.
- صادرکننده چک نیز به بانک عدم پرداخت چک را اعلام نکرده باشد.
- برای پرداخت مبلغ چک شرطی در متن آن عنوان نشده باشد.
- دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک نیز یکی از شرایط لازم میباشد.
حقالوکاله اجراییه چک
میزان مبلغ حقالوکاله اجراییه چک چقدر است؟ به طور کلی حقالوکاله دعاوی مالی از جمله دعاوی مربوط به چک درصدی از مبلغ چک خواهد بود. با توجه به مبلغ چک حقالوکاله نیز متغیر است. هر چه مبلغ چک بیشتر باشد میزان حقالوکاله نیز افزایش خواهد یافت. حقالوکاله وکیل در صدور اجراییه معمولاً معادل 2 درصد از مبلغ چک میباشد. البته تمامی هزینههای دادرسی و وصول چک از حساب و یا داراییهای توقیف شده صادرکننده کسر خواهد شد.
سوالات متداول شما از وکیل متخصص حقوقی
اجرای مستقیم چک صیادی به چه معنی است؟
به گفت وکیل چک صیادی مطابق ماده 23 قانون صدور چک؛ دارنده چک صیادی با مراجعه به دادگاه حقوقی و ارائه درخواست صدور اجراییه برای وصول مبلغ چک نیازی به تشکیل جلسه دادرسی نخواهد داشت. در صورت احراز شرایط، دادگاه بدون صدور رای اقدام به صدور اجراییه خواهد کرد. بدون نیاز به گذراندن مراحل دادرسی دارنده چک مستقیما به واحد اجرایی دادگاه مراجعه کرده و طلب خود را وصول مینماید.
تفاوت چک صیادی یا چکهای قدیمی از نظر ظاهر چیست؟
ابعاد تمامی برگههای چک صیادی 170 در 85 میلیمتر بوده و رنگ برگه چک ترکیبی از رنگ بنفش و صورتی است. همچنین در قسمت بالای سمت چپ عددی 16 رقمی به عنوان شناسه در چک صیادی ثبت شده است. همچنین از عبارت کارسازی (این چک منوط به ثبت صدور دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است) استفاده شده است.
نحوه دریافت دستهچک صیادی به چه صورت است؟
به گفته وکیل چک صیادی ثبت درخواست دستهچک صیادی بر عهده بانک است. متقاضی با در دست داشتن مدارک لازم به بانک مراجعه کرده و درخواست خود را به بانک ارائه میدهد. بانک نیز درخواست متقاضی را در سامانه صیاد ثبت خواهد کرد. باز بودن حساب قرضالحسنه به مدت دو سال و تأیید اعتبار فرد از سوی بانک مرکزی شروط لازم برای دریافت دستهچک هستند.
نحوه استعلام چک صیادی به چه صورت است؟
وکیل چک صیادی بهترین روش جهت استعلام چک صیادی را بررسی اعتبار مالی و سابقه صادرکننده چک میداند. برای استعلام نیاز به کد 16 رقمی اختصاصی چک است. با درج شناسه 16 رقمی در کادر استعلام وضعیت سامانه صیاد تمامی اطلاعات صادرکننده چک در اختیار دارنده چک قرار خواهد گرفت.
پرداخت حقالوکاله اجراییه چک برعهده چه کسی است؟
با دریافت صدور اجراییه، پرداخت حقالوکاله اجراییه چک و سایر هزینههای دادرسی بر عهده صادرکننده چک است.
برای کسب اطلاعات بیشتر؛ مقاله هزینه وکیل چک برگشتی را مطالعه بفرمایید.
صدور اجراییه چک از طریق اداره ثبت به چه صورت است؟
یکی از روشهای موجود، اقدام از طریق اداره ثبت به کمک وکیل جهت وصول چک است. دارنده چک با در دست داشتن مدارک و گواهی عدم پرداخت به اداره ثبت مراجعه میکند. سپس با در اختیار داشتن لیست داراییهای فرد اقدام به توقیف اموال صادرکننده چک خواهد کرد.
گواهی عدم پرداخت صادر شده از سوی بانک چه ویژگیهای باید داشته باشد؟
گواهی عدم پرداخت دریافت شده از بانک بایستی دارای کد رهگیری باشد. کد رهگیری از سوی بانک مرکزی صادر خواهد شد. همچنین گواهی حاوی مشخصات کامل صادرکننده و دریافتکننده نیز باشد. مهم و امضای صاحب حساب نیز در آن درج شده باشد.
به گفته وکیل چک صیادی در چه شرایطی اجرای چک متوقف میشود؟
ممکن است به دلایلی عملیات اجرایی یا اجراییه چک که وجاهت قانونی نداشته باشد، متوقف شود. به دلایلی همچون مشروط بودن پرداخت چک، به دست آوردن چک از راههای غیر قانونی همچون دزدی، خیانت در امانت و… دستور اجراییه متوقف خواهد شد. صادرکننده چک نیز حق شکایت بر علیه عملیات اجرایی را خواهد داشت.
بدون دیدگاه