از نگاه راهنمای انتخاب وکیل؛ وکالت به چه معناست؟
وکالت در معنی لغوی به معنی واگذار نمودن است و در اصطلاح حقوقی، وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام کاری نایب یا وکیل خود مینماید. قانون مدنی نیز وکالت را به این صورت تعریف کرده است:
«وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار میدهد. با انعقاد عقد وکالت، وکیل و موکل در برابر یکدیگر حق و تکلیف یافته، دارای روابط حقوقی، وظایف و مسئولیتهای متقابلی می شوند». راهنمای انتخاب وکیل در ادامه به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را برای پرونده خود داشته باشید.
به چه کسی وکیل می گویند؟ (وکیل چیست؟)
در معنای عام؛ وکیل یا نماینده یا جانشین کسی است که از طرف شخص دیگری؛ حقوقی یا حقیقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور میشود.
اما اگر بخواهیم تعریف خاص این کلمه را نیز بیان کنیم باید بدانیم که وکیل به شخصی گفته می شود که با داشتن پروانه ی وکالت و عضویت در یکی از کانون های وکلای دادگستری یا مرکز قوه قضاییه از طرف اشخاص حقیقی یا حقوقی ( دولتی یا غیر دولتی ) به دفاع از حقوق موکل و پاسخ به ادعاها و دلایل و ارائه آنها را در دادسراها و دادگاهها و ادارههای ثبت اسناد و املاک می پردازد.
از دیدگاه راهنمای انتخاب وکیل؛ وکیل دادگستری چنانچه از دانش حقوقی لازم برخوردار باشد، نه تنها از طرح شکایت و دعوای بیمبنا و اساس خودداری می کند، بلکه در افزایش سرعت جریان دادرسی و روشن شدن موضوع و ماهیت امر کمک شایانی میدهد. یک وکیل مجرب، در پیدا نمودن حکم منطبق با دادخواست خود و صدور رأی منطبق بر موضوع و موافق قانون نیز به مرجع قضایی یاری می رساند. به این دلیل با اعتماد به وکیل متخصص قطع به یقین احتمال موفقیت در پرونده نیز بیشتر خواهد بود.
از نگاه راهنمای انتخاب وکیل؛ چرا باید وکیل داشته باشیم؟
شاید این سوال را از خود بپرسید که وقتی خودم می توانم کارهای قانونی را انجام بدم یا با مطالعه یا کمک گرفتن از دیگران؛ مشکلم رو حل کنم، برای چی وکیل بگیرم!!؟
اما واقعا چه دلایلی وجود دارد که باید ما حتماً در پرونده حقوقی خود از وکیل استفاده کنیم؟!
هرچند ممکن است در نگاه اول، انجام بسیاری از امور، کاری ساده و عادی محسوب شود اما با دقت در آن ها متوجه می شویم که در صورت بروز اشتباهات کوچک در آینده ممکن است احساس پشیمانی های بزرگی برای ما داشته باشد و خسارات بعضاً جبران ناپذیری بدست بیاد!!!
راهنمای انتخاب وکیل معتقد است همان طور که افراد در هر موضوع تخصصی نیاز به مراجعه به متخصص آن کار دارند، در زمینه امور مربوط به مسائل حقوقی نیز افراد، بدون اطلاعات و تجربه کافی نمی توانند به تنهایی از پس آن بر بیایند و نیاز به مشورت و راهنمایی متخصصان و کارشناسان حقوقی دارند.
بنابراین افراد با استفاده از خدمات حقوقی وکیل دادگستری؛ می توانند آرامش خود را در آینده تامین کنند، همانطور که در کشورهای پیشرفته، مراجعه و اخذ وکیل در موضوعات مختلف حقوقی و کیفری؛ به موضوعی ضروری و بدیهی تبدیل شده است و به همین سبب از مشکلات احتمالی پیشگیری شده و آمار مراجعات به مراجع رسیدگی در این کشورها پایین آمده است.
در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران نیز، راهنمای انتخاب وکیل توصیه می کند که افراد با اخذ مشورت و داشتن وکیل در موضوعات مختلف حقوقی، تا حد زیادی از وقوع مشکلات بعدی جلوگیری کنند. بنابراین یکی از دلایل عمده داشتن وکیل و مراجعه به او برای دریافت مشاوره و راهنمایی، قطعا تامین آرامش و امنیت روانی برای خود فرد است.
دوست عزیز برای اینکه اطلاعات بیشتری در خصوص وکیل کیفری بدست بیاری، پیشنهاد میکنیم حتما مقاله بهترین وکیل کیفری تهران رو هم مطالعه کنی.
ویژگی های وکیل خوب از دیدگاه راهنمای انتخاب وکیل
۱- ارائه اطلاعات جامع به موکل و آگاهسازی او در ملاقات حضوری توسط وکیل
وقتی در قدم اول برای مشاوره نزد وکیل می روید او باید علاوه بر ارائه راهکار به شما، اطلاعات کاملی از مسیری که پرونده طی خواهد کرد در اختیار شما قرار دهد.این اطلاعات شامل مدت زمان به نتیجه رسیدن پرونده و هزینههای هر مرحله می شود. البته این نکته را مد نظر قرار دهید که مدت زمان دقیق انجام پرونده به هیچ وجه قابل پیشبینی نیست و مدت زمان اعلامی از سوی وکیل به شما تقریبی می باشد. راهنمای انتخاب وکیل به شما یادآوری می کند که یک وکیل مجرب، بهترین و کم هزینه ترین و سریعترین راه حل را به شما پیشنهاد میکند.
راهنمای انتخاب وکیل عقیده دارد یک وکیل با تجربه قبل از پیگیری پرونده در مراجع قضایی ابتدا باید سعی کند موضوع پیش آمده را با مذاکره به نتیجه برساند و در واقع وکیلی می تواند این مسأله را به بهترین نحو به سرانجام برساند که به مهارت داوری مسلط باشد. بنابراین در انتخاب وکیل خود باید تسلط به موضوع داوری را مد نظر قرار دهیم. زیرا گاهی ممکن است با داوری بین دو شخص؛ دعوای طرفین منجر به صلح و سازش گردد و دیگر نیازی به طرح دعوا در مراجع قضایی و صرف زمان طولانی و پرداخت هزینه نگردد.
شما می توانید با دریافت وقت مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین از مجموعه حقوقی کوشانفر؛ ضمن گرفتن مشاوره از خدمات حقوقی ما، تمامی دغدغه های ذهنی خود را نیز برطرف نمایید.
۲- وکیل می بایست اطلاعات و دانش لازم را داشته باشد
راهنمای انتخاب وکیل، ویژگی های یک وکیل خوب را دانش حقوقی بالا در امور تخصصی وکالت می داند تا بتواند با توجه به نوع پرونده شما؛ بهترین راهکار را در بهترین فرصت ممکن شناسایی و در انتخاب نوع دادخواست، شکوائیه و اقدامات قانونی لازم نهایت هوش و دقت را به کاربرد. همچنین با توجه به تغییراتی که در قوانین و مقررات اتفاق میافتد لازم و ضروری است یک وکیل خوب خود را با قوانین و مقررات جدید به روز نگه دارد و صرفاً به دانش چند سال قبل خود اکتفا نکند و البته که بایستی قبل از جلسه دادگاه در خصوص دفاعیه خود اطلاعات کامل کسب نماید و این اطلاعات بایستی از منابع معتبر حقوقی باشد.
۳- صداقت وکیل و اجتناب از گفتن مطالب غلو آمیز و غیر ممکن
وکیل خوب هرگز موکل را بی جهت امیدوار نمی کند بلکه با توضیحاتی جامع و کامل مسیر درست قانونی و نحوه سپری شدن مراحل رسیدگی پرونده را برای موکل شفاف سازی میکند و هرگز با بیان موضوعاتی چون من اطمینان صددرصد بابت پرونده میدهم سعی در فریب و صرفاً گرفتن حق الوکاله ندارد.
از نظر کارشناس راهنمای انتخاب وکیل؛ در واقع وکیل صادق و متعهد فقط به فکر حق الوکاله خود نبوده و موکل را بدون دلیل منطقی، درگیر پروسه های طولانی و وقت گیر نمی کند در واقع چون تعهد وکیل دادگستری تعهد به نتیجه نیست (یعنی نتیجه پرونده را تضمین نمی کند) بلکه تعهد به وسیله است (به این معنا که تمام سعی و تلاش و توان علمی خود را به کار می بندد تا پرونده را به سرانجام مناسبی برساند) بنابراین لازم است که وکیل مسائلی را که ممکن است در حین دادرسی پیش آید قبل از عقد قرارداد وکالت به اطلاع موکل برساند تا موکل او را با دید باز انتخاب کند.
۴- امانتداری و حفظ اسرار موکل توسط وکیل
از ویژگی های شخصیتی یک وکیل امانتداری است در واقع وکیل هم مانند مشاغل دیگری همچون پزشکی که به سبب ماهیت شغلی خود با واقعیتها و اسرار زیادی از سوی مراجعین خود روبرو می شود محرم اسرار موکل و امین وی می باشد که احترام به قوانین و اخلاق حرفهای ایجاب میکند که وکیل اسرار موکل خود را فاش نکند و هرگز اطلاعات و اتفاقات پرونده موکل خود را حتی بعد از اتمام پرونده پیش فردی افشا نکند.
ممکن است برخی سخنان شما دارای ارزش زیادی باشد و همین مورد افراد را ترغیب به سوء استفاده از آن و کسب موقعیت و مال کند و یا حتی اگر برای دیگران منفعتی نداشته باشد در هر صورتی برای شما ارزشمند است و هرگز نمی خواهید اسرار زندگی شما فاش شود؛ پس بیش از هر چیزی باید از امانتداری وکیل خود مطمئن شوید.
۵- توانایی تفکر منطقی و خلاقیت
وکیل دادگستری خوب برای نتیجه گیری در کار خود باید کاملاً منطقی باشد و از احساسات خشم، نفرت، لجبازی و…به دور باشد. همچنین برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن همیشه گام برداشتن در مسیر های پیشین یا بدیهیات راه درست نمی تواند باشد و فرد باید خلاق باشد و توانایی تفکر خارج از چارچوب را داشته باشد.
۶- احترام به شأن مقام قضایی
از نظر راهنمای انتخاب وکیل؛ این امر به این معناست که وکیل دادگستری نباید با چاپلوسی و تملق و تحقیر نمودن با قاضی رفتار نماید. مضاف بر اینکه نباید به واسطه درجه علمی و اطلاعاتی که دارد نسبت به قاضی و مقام دادگاه تفاخر نماید بلکه وکیل خوب باید با رفتار و شأن خود احترام دادگاه و جامعه را برانگیزد بنابراین هر قدر متواضع تر و افتاده تر باشد احترام بیشتری را جذب خواهد نمود. در برخی موارد ممکن است بروز چنین رفتارهایی از قبیل برخی رفتارهای زننده و خارج از شأن قضایی بر روند پرونده موکل تاثیر گذاشته و نظر قاضی پرونده را عوض کند.
۷- داشتن مهارت های ارتباطی و آداب رفتاری مناسب
کارشناس راهنمای انتخاب وکیل می گوید: یک وکیل دادگستری خوب باید قلمی شیوا، زبانی قدرتمند و روابط عمومی بالا داشته باشد در این صورت در جلسات دادگاه به راحتی می تواند نظر سایرین را جلب کند. در واقع وکیلی که دارای قدرت برقراری ارتباط سریع و موثر با سایرین باشد احتمال موفقیت بیشتری را در کار خود رقم میزند از سویی وکیل دارای ارتباط قوی به شبکه ای از دوستان و همکاران خود دسترسی دارد که میتواند با مشورت و کسب نظر تخصصی از آنها از تجربیاتشان در پرونده های مشابه نیز استفاده کند. وکیل همچنین باید مهارتهای ارتباطی عالی؛ چه شفاهی و چه کتبی را داشته باشد و نظر به محدودیت زمان دفاع در جلسات رسیدگی وکیل خوب باید برای دفاع؛ بیان شیوا و رسایی داشته باشد و با بیانی سنجیده و نافذ بتواند در یک یا چند جمله دفاع خود را تحریر یا بیان کند.
۸- مهارت وکیل درک در مطالعه قوانین
درک جزئیات مباحث حقوقی هنگام مطالعه قوانین از دیدگاه کارشناس راهنمای انتخاب وکیل بسیار کارساز است و وکیل باید اطلاعات جمع آوری شده را به صورت جامع سازماندهی نماید. وکیل خوب باید تمام جزئیات قانون را درک کند تا در جایگاه مناسب آنها را به کار گیرد. از نظر مردم نیز اصولا وکیل خوب وکیلی است که بسیار مسلط به قوانین حقوقی باشد.
۹- مهارت های شنیداری و نوشتاری
یک وکیل دادگستری خوب باید از کیفیت و مهارت لازم برای گوش دادن برخوردار باشد. همیشه خوب شنیدن باعث خوب نوشتن یا خوب گفتن می شود به عنوان مثال در جلسه مشاوره وکیل باید کاملاً به صحبت های شخصی که متقاضی مشاوره می باشد گوش نماید تا بتواند بهترین راهکار را به او ارائه نماید در واقع می توان گفت تلفیق مهارت های گفتاری و نوشتاری شکست ناپذیر است. برای تبدیل شدن به وکیل مدافع عالی مهارت های نوشتاری فوق العاده ای لازم است که هنگام تهیه استقلال های پرونده، خلاصه ها و سایر اسناد قانونی مفید می باشد.
۱۰- مهارت های تحلیلی وکیل
تحلیل کارشناس راهنمای انتخاب وکیل این است که درگیر بودن وکیل به عنوان بخشی از صنعت حقوقی مستلزم این است که دارای ویژگی های متمایزی از مهارت های تحلیلی باشد به گونه ای که گویا اطلاعات دریافتی را به صورت نیمه یا غلط متبلور می کند . یک وکیل باید بتواند با استفاده از روش حیاتی تحلیل ، وقایع را تجزیه و تحلیل کند . قوانین ایران در بسیار از موارد اجمال ، ابهام و یا سکوت دارد لذا یک وکیل خوب باید بتواند در بسیاری از این موارد با استفاده از قوه تجزیه و تحلیل خود مقصود خود از قانون را در ذهن قاضی حک کند و بتواند در پرونده با قوه استدلال رای پیروزی را بگیرد.
۱۱- استقامت و استحکام وکیل
یک وکیل خوب باید در کار خود پشتکار داشته باشد به عنوان مثال در هر جلسه دادگاه یا در هر دفاعیه و لایحه تمام تلاش و همت خود را به کار گیرد تا بتواند به خوبی از موکل خود دفاع نماید و از طرفی دیگر یک وکیل خوب باید با همان قدرت و اشتیاقی که پرونده را شروع می کند با همان قدرت ادامه دهد و هرگز از کار خود خسته نشود زیرا عدم پشتکار و خستگی باعث می شود وکیل در مراحل بعدی دادرسی آن همت اولیه را نداشته باشد و منجر به شکست در آن پرونده شود.
راهنمای انتخاب وکیل: ۵ نکته مهم که قبل از مراجعه به وکیل باید بدانیم!
1- برای کسب و کار خود حتماْ از وکیل متخصص استفاده کنید.
از جمله نکات مهم قبل از مراجعه به وکیل این است که هیچ وکیلی واجد همه تخصص ها نمی باشد و شما در هر کسب و کار و با هر حجمی از فعالیت به وکلای متخصص متفاوت نیاز دارید.
۲- در انتخاب وکیل، فیلتر سن و جنسیت را بی تردید کنار بگذارید.
کارشناس راهنمای انتخاب وکیل اعتقاد دارد که گاهی اوقات یک وکیل تحصیل کرده جوان نسبت به وکیل پا به سن گذاشته و به ظاهر باتجربه
بهتر می تواند به شما کمک کند. پس بهتر است در انتخاب وکیل مجرب نگاه جهت دار نداشته باشیم.
۳- در صورتیکه نمیخواهید و یا نمی توانید هزینهای برای گرفتن وکیل بپردازید، حتما قبل از هر اقدامی با یک وکیل مجرب مشورت کنید.
۴- اگر به دنبال انتخاب وکیل دادگستری مناسب برای دفاع از خود در دادگاه هستید در کنار توجه به دانش و حیطه تخصصی وکیل که از جمله نکات مهم قبل از مراجعه به وکیل محسوب می شود، سعی کنید شخصیت فردی وی را مورد توجه قرار دهید.
اطمینان داشته باشید که اگر شخصیت مناسب را پیدا کنید اگر توانایی انجام کار شما را نداشته باشد حتما با شما در میان خواهد گذاشت و به شما کمک خواهد کرد تا شخص مناسب را پیدا نمایید.
۵- نکتهی پایانی نیز این است که وکالت حرفهای بسیار سخت و نیازمند تلاش و تمرکز بالاست.
در انتخاب وکیل خود و نکات مهم قبل از مراجعه به وکیل دقت کنید اما پس از آنکه به او اعتماد کردید، دیگر به هر بهانهای در کار او دخالت نکنید و مانعی در راه وکیل قرار ندهید. یکی از انواع این موانع میتواند عدم پرداخت هزینههای مربوط به دادرسی و سفرهای مورد نیاز یا هزینه کارشناس و… باشد. و البته که در پرداخت حقالوکاله هم خوشقول باشید و بر طبق قرارداد خود عمل کنید.
تعهد وکیل؛ ۴ تعهدی که وکیل شما باید به آن پایبند باشد!
1ـ تعهد وكيل به انجام مورد وكالت
تعهد وکیل این است که مورد وكالت را با رعايت حدود وكالت، انجام دهد و اين حدود با توجه به كيفيت انشاء وكالت و اقسام آن، بر طبق ماده ۶۶۰ قانون مدنی، كه مقرر مي دارد: «وكالت ممكن است بطور مطلق و براي تمام امور موكل باشد يا مقيد و براي امر يا امور خاص»، مشخص مي گردد.
2ـ رعايت مصلحت موكل
با توجه به مواد قانوني مربوط در قانون مدني، قانون آيين دادرسي مدني، قانون وكالت و آيين نامه هاي اجرايي آن و… وكيل ملزم است در راستاي اجراي مورد وكالت، رعايت غبطه و مصلحت موكل را نموده و از حدود وكالت تجاوز ننمايد که مستند آن ماده ۶۶۷ قانون مدنی می باشد و لازم به ذکر است؛ اگر از اقدامات یا سهلانگاری وکیل خسارتی به موکل وارد آید او مسئول خواهد بود.
مهمترین تعهد وکیل از نگاه کارشناس حقوقی راهنمای انتخاب وکیل؛ ،صداقت و راستگویی او در برخورد با موضوعاتی است که موکل به آنها دچار شده و چاره کار را از وکیل خود میخواهد. توضیح بیشتر آنکه یک وکیل مجرب به جهت احاطه بیشتر روی مسائل حقوقی طبیعتاً بهتر از موکل خود قادر است مسیر درست را انتخاب کند. بنابراین به هیچ وجه به جهت دریافت حق الوکاله نباید راهی را که نتیجهای در بر ندارد به موکل خود پیشنهاد دهد. در این صورت اعتبار خود را خدشه دار خواهد کرد.
3-حفظ اسرار موكل
ماده ۳۰ قانون وكالت مقرر مي دارد: «وكيل بايد اسراري را كه به واسطه وكالت از طرف موكل مطلع شده و همچنين اسرار مربوط به حيثيات و شرافت و اعتبارات موكل را حفظ نمايد».
بنابراين کارشناس راهنمای انتخاب وکیل اعلام می دارد: علاوه بر اينكه تعهد وكيل این است که از لحاظ اخلاقي ملزم به حفظ اسرار موكل می باشد، از لحاظ حقوقي نيز موظف به رعايت اين امر بوده و در صورت تخلف، مجازات مي شود.
4- تقدیم حساب دوران وکالت و استرداد اموال و اسناد موکل
با عنایت به اینکه وکیل به نیابت از موکل خویش عمل می کند، کلیه اقدامات مالی و معاملاتی را که طی دوران وکالت خویش انجام می دهد، منتسب به موکل بوده و به استناد نص ماده ۶۶۸ قانون مدنی، پس از خاتمه این دوران موظف است با وی تصفیه حساب کرده، آنچه را که بعنوان جانشینی او دریافت کرده است، به وی مسترد نماید؛ البته روشن است که موکل می تواند در صورت تمایل، وکیل را بطور کلی از دادن صورت حساب معاف کند.
بطور کلی تعهد وکیل این است که آنچه را که از اموال موکل به عنوان امانت در دست دارد، هر زمانی که موکل مطالبه نماید، به وی تسلیم کند و چنانچه این امر را بدون عذر موجه به تأخیر اندازد، «ید امانی» او مبدل به «ضمانی» خواهد شد؛ در نتیجه حتی بدون تقصیر نیز ضامن است.
تعهدات موکل؛ 6 مورد که باید به آن متعهد باشید!
1- تعهداتی را که وکیل درحدود اختیارتش، در قبال اشخاص ثالث، بر عهده گرفته است، اجرا نماید؛ چرا که وکیل از طرف او انجام وظیفه نموده است.
۲- آنچه را که بر طبق قرارداد یا عرف تحت عنوان حق الوکاله بر عهده وی قرار دارد را در زمان مقرر پرداخت نماید.
۳- پرداخت تمام هزینه های دادگستری از قبیل: هزینه دادخواست، هزینه اوراق، حق الزحمه کارشناسی، ایاب و ذهاب و غیره به عهده موکل است؛ که پرداخت این هزینه ها منوط به تحصیل نتیجه نیست و اگر موکل، این هزینه ها را به موقع پرداخت نکند و خسارتی متوجه موکل شود، موکل شخصا مسئول این خسارت ها خواهد بود.
۴- موکل باید هر زمان که وکیل یا دادگاه لازم بداند، اصل اسناد را در قبال گرفتن رسید، در اختیار وکیل قرار دهد.
۵- نکته دیگری که باید یه آن توجه شود این است که در صورت پرداخت حق الوکاله و با انجام نخستین اقدام وکالتی از سوی وکیل، موکل نمی تواند با فسخ قرارداد حق الوکاله خود را طلب کند.
۶- آخرین و مهمترین نکته در این خصوص چیزی نیست جز: صداقت
موکل موظف است در برابر وکیل همیشه و نسبت به هر موضوعی صادق باشد و الا عواقب ناشی از عدم صداقتش، متوجه خود او خواهد بود.
پیشنهاد ویژه: وکیل ملکی؛ قبل انتخاب وکیل،این نکات رو حتما باید بدونی!
راهنمای انتخاب وکیل: نکاتی که در خصوص تخلف وکلا باید بدانید!
۱- از دیدگاه کارشناس راهنمای انتخاب وکیل؛ اولین نکته در خصوص تخلف وکیل که باید بدانید این است که در صورت دادن هر گونه وجه یا سندی، حتماً رسید دریافت کنید. خودداری وکیل از دادن رسید، یکی از تخلفات انتظامی است.
۲- یکی دیگر از تخلفات وکیل که میتواند به ضرر موکل تمام شود، خودداری وکیل از شرکت در جلسات دادگاه است.
۳- این نکته هم باید بدانید که وکیل شما میتواند هر زمان که بخواهد از پروندهی شما استعفا دهد اما اگر این کار را زمانی انجام دهد که شما وقت کافی برای معرفی وکیل جدید نداشته باشید، مرتکب تخلف انتظامی شده است.
اما این دست تخلفات، تخلفات سنگینی بهشمار نمیروند. تخلفات سنگینتر وکلا میتواند شامل این موارد باشد:
۴- افشای اسرار موکل
(وکیل شما امین شماست)
۵- عدم تحویل یک نسخه از وکالتنامه به موکل
(حتما نسخهی مربوط به خود را پر شده، تحویل بگیرید)
۶- تبانی با طرف دعوا و خیانت به موکل
(این سنگینترین تخلف یک وکیل است)
۷- قبول وکالت علیه موکل سابق در همان موضوعی که وکالت آن را بر عهده داشته است.
۸- انتقال قرارداد حقالوکاله به دیگری
(یعنی وکیل شما، طلب خود را به شخص دیگری انتقال دهد تا وی از شما وصول کند)
کجا شکایت کنیم؟
خب حال فرض کنیم که این اتفاق تلخ افتاد و وکیل ما مرتکب تخلفی شد که تحت عنوان تخلف انتظامی قابل تعقیب است؛ ما باید به کجا مراجعه کنیم؟
کارشناس راهنمای انتخاب وکیل پاسخ می دهد: مرجع صالح برای شروع رسیدگی، دادسرای انتظامی کانون وکلای دادگستری است. بسته به اینکه وکیل شما پروانهی کدام شهر یا کانون را دارد، باید به کانون همان محل مراجعه کنید اما کانون وکلای دادگستری مرکز، در میدان آرژانتین واقع است.
با مراجعه به دادسرای کانون و تقدیم شکایت، این مرجع، رسیدگی را شروع میکند و پس از احضار وکیل و بررسی دلایل طرفین نهایتا رأی را صادر میکند. این رأی قابل تجدیدنظر در دادگاه انتظامی قضات است.
در نظر داشته باشید که وکیل شما موظف به امانتداری و متعهد به انجام بهترین دفاع از شماست. اما در این رابطه موکلین هم مسئولیتهایی دارند. از آن جمله، صداقت با وکیل، عمل به تعهدات مالی و…است.
همچنین در نظر داشته باشید که بهتر است هر مشکلی از جمله تخلف وکیل را قبل از بردن به مراجع انتظامی و قضایی، با مذاکره و صلح حل کنیم.
وکالت تضمینی از دیدگاه کارشناس راهنمای انتخاب وکیل
متاسفانه به دلیل شرایط بد اقتصادی و نداشتن پرونده، بعضی از همکاران ما جهت جذب پرونده و کسب درآمد از عباراتی برای تبلیغ کار خود استفاده می کنند که هم موجب دردسر خودشون و هم اون موکل از همه جا بی خبر می شوند!!
یکی از این عبارات؛ “وکالت تضمینی” می باشد.
کلمه ای که بسیار فریبنده می باشد و برای کسی که مشکل حقوقی دارد بسیار دلچسب است. اما چه بسیار افسوس که در اکثریت اینگونه موارد، سرنوشت خوبی در انتظار آن پرونده نخواهد بود و اصولاً دادن وعدههای دروغین (وکالت تضمینی) به موکلین و بی جهت امیدوار نمودن آنها خارج از اخلاق حرفه ای میباشد.
تعهد وکیل دادگستری نیز، تعهد به نتیجه نبوده و تعهد وی، تعهد به وسیله میباشد؛ بنابراین لازم است که وکیل مسائلی را که ممکن است در حین دادرسی پیش آید از قبل به اطلاع موکل برساند تا موکل او را با چشم باز انتخاب نموده و هیچگاه به موکل اعلام نکند که وی صددرصد برنده میباشد. بنابراین از خصوصیات یک وکیل خوب آن است که واقعیات امر و پروسه رسیدگی را به موکل اعلام نماید.
نکته پایانی اینکه…
هرگز به کسانی که تضمین پیروزی در پرونده را می دهند اعتماد نکنید؛ زیرا هیچ آدم عاقلی، بابت چیزی که اختیارش دست او نیست تضمین نمی دهد.
حال بعد از آگاهی پیدا کردن از این که خصوصیات یک وکیل خوب چیست و نیز اطلاع یافتن از نکاتی که باید در هنگام انتخاب یک وکیل به آن دقت نماییم، نکته ای ممکن است ذهن ما را به خود مشغول کرده باشد که آن این است که انواع مختلف وکلا کدام هستند؟
انواع وکیل با حیطه های تخصصی مختلف کدام هستند؟
ممکن است به تناسب میزان درگیری با پرونده های حقوقی و مسائل مرتبط با این رشته، بارها عبارات وکیل اداری، وکیل کاری، وکیل دادگستری، وکیل پایه یک، وکیل پایه دو، وکیل قضایی و… را شنیده باشید. مهمترین این دسته بندی ها عبارتند از:
وکیل قضایی کیست؟
از دید کارشناس راهنمای انتخاب وکیل؛ وکیل قضایی به وکیلی گفته میشود که پروانه وکالت داشته و به همین علت حق وکالت از اشخاص را در دادگاهها و سایر مراجع قضایی دارد. برای اینکه شخصی بتواند وکیل قضایی شود، باید در رشته حقوق تحصیل کرده و پس آن با قبولی در آزمون وکالت، از کانون وکلای دادگستری یا مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه، پروانه وکالت دادگستری دریافت کند. شما می توانید از طریق سایت عدل ایران و کانون وکلا از صحت سنجی وکیل بودن فرد تا اعتبار پروانه وکالت وی را مورد بررسی قرار داده و با چشمانی باز پرونده خود را به وکیل بسپارید.
وکیل قضایی برای رسیدن به این درجه از مراحلی میبایست عبور کند که شامل امتحانات کتبی و شفاهی بوده و در این راستا فرد میتواند وکیل پایه یک دادگستری شود. وکلای پایه یک مجربترین وکلا محسوب میشوند که در تمامی امور حقوقی حق مداخله و پیگیری امور را دارند در حالی که وکلای پایه دو دادگستری از اختیارات محدودتری برخوردار هستند.
چه نیاز حقوقی داری!؟
با چندتا کلیک ساده، هر نیازی داشته باشی برطرفش میکنیم!
روی ما حساب کن!
کلیک کنید: تنظیم اوراق قضایی
وکیل اداری چیست؟
از نگاه کارشناس راهنمای انتخاب وکیل؛ وکیل اداری شخصی است که به موجب یک قرارداد وکالت اداری وکیل کاری شخصی شده است تا در ادارات مختلف، کارهای اداری شخص دیگری را انجام دهد. نکته مهم این است که برای اینکه کسی بتواند وکیل اداری شخصی بشود، نیازی به داشتن سواد حرفه ای حقوقی ندارد و به عبارتی هر کس می تواند وکیل اداری شخص دیگری بشود.
ملاحظه میکنید که این اصطلاح در عموم جامعه وجود داشته و اختصاصی به رشته حقوق ندارد. همچنین وکیل اداری صرفا حق مراجعه به ادارات را دارد و به هیچ وجه حق وکالت در مراجع قضایی، ارائه مشاوره حقوقی، مداخله در کارهای قضایی و دفاع از موکل در دادگاه را ندارد و نمی تواند وظایف مشاور حقوقی و یا وکیل را برعهده بگیرد.
دوست عزیز اگر میخوای در مورد وکیل حقوقی بیشتر بدونی، پیشنهاد میکنیم حتما مقاله وکیل حقوقی رو هم مطالعه کنی.
تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو از نگاه راهنمای انتخاب وکیل چیست؟
از دیدگاه راهنمای انتخاب وکیل؛ یک وکیل دادگستری برای اینکه بتواند در کلیه امور حقوقی برای موکل خود اعلام وکالت نماید، باید دارای پروانه وکالت دادگستری از مراجع ذی صلاح و قانونی باشند. این پروانه با دو عنوان متفاوت، به متقاضی پروانه وکالت، اعطا میشود: پروانه وکالت دادگستری پایه یک و پایه دو.
وکیل پایه یک و پایه دو دادگستری هر دو این اجازه را دارند که در زمینه انجام وکالت در امور حقوقی فعالیت نمایند؛ ولی در بعضی امور با یکدیگر تفاوت دارند. از جمله اینکه وکیل پایه یک دادگستری این اجازه را دارد که بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری کل کشور فعالیت حقوقی کنند. اما وکیل پایه دو حق وکالت در بعضی دعاوی را ندارد.
آن دسته از وکلایی که از کانون وکلای دادگستری پروانه اخذ میکنند ابتدا باید مدت ۱۸ ماه دوره کار آموزی وکالت را طی کنند و البته در این دوره نیز میتوانند زیر نظر وکیل سرپرست نسبت به دفاع از حقوق موکل اقدام کنند و با وجود محدودیت هایی اقدام به وکالت نمایند. و پس از طی این مدت و همچنین تأیید صلاحیت علمی و گزینشهای مربوطه موفق به اخذ پروانه وکالت پایه یک شوند.
به طور کلی در این مقاله، سعی کردیم تا به مهمترین نکاتی که برای انتخاب یک وکیل دادگستری خوب لازم است اشاره کنیم و تمام تلاش ما این بود که با آگاهی وکیل خود را انتخاب کنید. حال اگر به دنبال یک مجموعه با وکلای مجرب هستید، توصیه میکنیم بند نهایی مقاله را مطالعه بفرمایید.
نیاز به مشاوره با وکیل داری؟
همین الان؛ خیلی سریع نوبت مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین خودتو رزرو کن تا دیر نشده!
کلیک کنید: رزرو نوبت مشاوره
پادکست دعاوی طلاق:
برای به بدست آوردن اطلاعات بیشتر در این خصوص، حتماً این پادکست رو گوش بدید!
جمعبندی
حال با توجه به موارد عنوان شده در مقاله راهنمای انتخاب وکیل، چنانچه نیاز به یک وکیل متخصص و با تجربه دارید باید بدانید که مجموعه حقوقی کوشانفر یکی از بهترین مجموعههای حقوقی کشور است که با داشتن وکلای متخصص حقوقی و کیفری، در انواع دعاوی، ملکی، خانواده، کیفری و… به افراد متقاضی خدمات ارائه میدهد. حال برای اینکه بتوانید با این مرکز تخصصی حقوقی ارتباط داشته باشید کافی است که از طریق روشهای قرار داده شده در سایت با مجموعه حقوقی کوشانفر در تماس باشید و با خیالی آسوده پیگیری مسائل حقوقی خود را به آن ها بسپارید. این مجموعه تمامی فاکتورهای ذکر شده در این متن را از قبل در نظر گرفته و بهترین وکلا را از تمامی حیطه ها انتخاب نموده است.
بدون دیدگاه