سوالات متداول
تعهد وکیل پایه یک دادگستری به موکل چه نوع تعهدی است؟
تعهد وکیل به موکل خود صرفا تعهد به وسیله است یعنی وکیل تعهد می کند که موکل را برای رسیدن به حق خود یاری رساند ، به این معنا که باید در تمامی جلسات دادگاه حضور داشته باشد و از حق موکل با ارائه دلایل درست دفاع نماید.
آیا تعهد وکیل پایه یک دادگستری تعهد به نتیجه می تواند باشد؟
خیر، تعهد وکیل نسبت به موکل نمی تواند تعهد به نتیجه باشد یعنی به شما تضمین به صدور حکمی دهد که هنوز توسط قاضی صورت نگرفته و صادر نشده است.
اگر وکیل خارج از اختیارات مندرج در قرارداد وکالت اقدامی انجام دهد، آیا اقدام او صحیح می باشد؟
موکل حدود اختیارات وکیل را در قرارداد وکالت مشخص می نماید. اگر وکیل خارج از اختیارات مندرج در قرارداد وکالت اقدام کند، اقدام وی فضولی محسوب می شود. یعنی اگر موکل اقدام وکیلش را تأیید نکند این اقدام وی اعتباری ندارد و شخصاً مسئول این اقدام خود می باشد و به موکل ارتباطی ندارد.
قرارداد منعقده با وکیل در چه مواردی منقضی می شود؟
پایان یافتن موضوع وکالت با استعفای وکیل عزل موکل که وکیل را از وکالت عزل کند. مرگ یا جنون وکیل یا موکل سفه وکیل یا موکل.
قرارداد وکالت وکیل دادگستری با موکل، چه آثاری نسبت به دادگاه دارد؟
دادگاه مکلف است در اموری که موکل باید انجام دهد یا میتواند انجام دهد وکیل رو به جای موکل به رسمیت بشناسد و امکان انجام کارهای مذکور را با توجه به شرایط و اختیاراتی که وکیل در وکالتنامه دارد برای وکیل با رعایت مقررات قانونی فراهم نماید.
قرارداد وکالت وکیل دادگستری با موکل، چه آثاری نسبت به موکل دارد؟
با تعیین وکیل و اعطای وکالت به او و تحقق همه شرایط عقد وکالت، تمامی اعمال و افعالی که وکیل در طول دادرسی انجام میدهد اگر در حدود اختیارات اعطا شده به وکیل باشد مانند این است که موکل خود آن اعمال را انجام داده باشد.
با امضا قرارداد وکالت، چه تعهداتی بر عهده موکل قرار می گیرد؟
موکل می بایست همه ی تعهداتی را که وکیل در حد وکالت خود برعهده گرفته است را انجام دهد. موکل همچنین می بایست همه ی هزینه هایی که وکیل برای انجام وکالت انجام داده است و حق الزحمه وی را پرداخت نماید، مگر اینکه در قرارداد وکالت به شکل دیگری توافق کرده باشند.
در تعیین هزینه وکیل پایه یک دادگستری چه مواردی مد نظر قرار می گیرند؟
در تعیین حق الوکاله وکیل مواردی نظیر نوع دعوای مطرح شده اعم از اینکه کیفری یا حقوقی باشد، میزان پیچیدگی پرونده و روند رسیدگی آن موثر هستند که هم به صورت توافق فی مابین و هم مطابق تعرفه قانونی تعیین می شود.
ما چند نوع وکالت داریم؟
وکالت به وکالت قضایی و وکالت غیرقضایی تقسیم می گردد. هرگاه شخصی در جهت امور دادگاهی خود شخص دیگری را به عنوان نماینده خود در دادگاه معرفی نماید، وکالت قضایی نامیده می شود. وکالت دادن به وکلای دادگستری شامل این نوع وکالت است. وکالت غیرقضایی وکالتی است که شخص برای انجام امور کاری یا اداری خود به طور رسمی یا عادی شخصی را به عنوان وکیل نایب خود قرار می دهد.
اگر وکیل یا موکل فوت شوند وضعیت عقد وکالت به چه صورت می شود؟
در این حالت عقد وکالت اصطلاحاً باطل می شود بنابراین اگر به عنوان مثال بعد از فوت موکل، وکیل وی اقدامی انجام دهد این اقدامات فضولی است و ورثه می توانند این اقدامات را تنفیذ یا رد نمایند.