درخواست طلاق از طرف زن یکی از حالتهای جدایی است که دادخواست مربوطه از سوی زوجه به دادگاه تقدیم میشود. به گفته کارشناسان مجموعه حقوقی کوشانفر؛ مطابق قانون مدنی ایران و مقررات فقهی طلاق حق مرد است و در صورت وجود شرایط خاصی زن مجاز به ارائه دادخواست طلاق خواهد بود. با این اوصاف ارائه دادخواست طلاق از ناحیه زن با شرایط پیچیدهای همراه است. همچنین نیاز به مهارت و تخصص وکیل برای طلاق از طرف زن و در نهایت دریافت حکم مربوطه خواهد داشت. در ادامه این مقاله قصد داریم به چگونگی و شرایط درخواست طلاق از طرف زوجه بپردازیم. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
چگونگی درخواست طلاق از طرف زن
دادخواست طلاق از طرف زن و ارائه آن به مراجع قضایی نیاز به مهارت بالایی دارد. زیرا پیچیدگیها و شرایط سختی پیش روی زن برای دریافت حکم طلاق وجود خواهند داشت. بدیهی است، تخصص و مهارت وکیل متخصص در این زمینه بسیار موثر خواهد بود. لذا از تجربه و دانش وکیل متخصص قبل از تنظیم و ارائه دادخواست بایستی نهایت استفاده را کرد. به طور کلی؛ وکیل متخصص با استفاده از ماده 1133 قانون و شروط 12گانه ضمن عقد مرجع قضایی را برای صدور حکم قانع میسازد. شرایطی که در صورت وجود آنها زن مجاز به ارائه دادخواست خواهد بود، تحت عنوان شرایط طلاق برای زن عنوان میشوند.
شرایط دادخواست طلاق از طرف زن
همانطور که گفته شد؛ طبق قوانین مدنی و شرع اسلام حق طلاق برای زن تعریف نشده است و این حق برای مرد خواهد بود. اما در صورت وجود شرایطی که در ماده 1133 قانون بیان شده است، طلاق از طرف زن از سوی دادگاه پذیرفته خواهد شد. شرایط ارائه دادخواست طلاق از سوی زن به شرح زیر میباشند؛
- محکومیت مرد به دلایل خاص و حبس طولانی مدت؛ چنانچه مرد به حبس بیشتر از 5 سال محکوم شده و یا به دلیل جرایم خلاف شئونات اسلامی به مجازات محکوم شده باشد، در این صورت زن مجاز به ارائه دادخواست طلاق خواهد بود.
- مفقود شدن مرد به مدت 6 ماه بدون هیچ آدرس و یا نشانی
- ترک خانه توسط مرد به صورت مداوم و یا متناوب بدون هیچ دلیلی و عدم پرداخت نفقه به زن و فرزندان
- در صورت مجنون شدن مرد و عدم درمان قطعی او
- سوءاستفاده از زن و کتک زدن وی توسط مرد
- چنانچه مرد به مشروبات الکلی یا هر نوع مواد مخدر و قرص اعتیاد داشته باشد.
- ازدواج مجدد مرد بدون اذن و اجازه زن
- وجود بیماری صعبالعلاج و عدم توانایی زن در نگهداری از مرد
- عدم پرداخت نفقه به همسر
مراحل ارائه دادخواست طلاق از طرف زن
طلاق از طرف زن نیازمند طی کردن مراحلی است. قدم اول برای ارائه دادخواست، ثبت درخواست در سامانه تصمیم خواهد بود. ثبت نام در سامانه تصمیم به جهت شرکت در جلسات مشاوره خانواده میباشد. خواهان دعوا یا زوجه قبل از تنظیم هر نوع دادخواست میبایست با مشاور زن، تعداد جلسات مشخصی را بگذراند. پس از گذراندن جلسات مشاوره، لازم است به یکی از دفاتر قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را در سامانه ثنا ثبت نماید. پس از ارسال دادخواست به دادگاه خانواده، جلسات پیگیری شروع خواهد شد. در جلسه بدوی دادگاه دادخواست زن و دلایل و مدارک وی مورد بررسی قرار داده خواهند شد. سپس در صورت اثبات مدارک و ادله ارائه شده رای دادگاه صادر خواهد شد. زن و مرد مجاز خواهند بود به رای قاضی در دادگاه بدوی و تجدید نظر اعتراض نمایند.
مدارک مورد نیاز جهت ارائه دادخواست
وکیل خبره برای طلاق تمامی مدارک و ادله لازم جهت ارائه دادخواست طلاق از طرف زن را جمعآوری خواهد کرد. در این صورت دادخواست به صورت قانونی تنظیم و ارسال شده و مورد پذیرش قاضی پرونده نیز خواهد بود. مدارک لازم جهت تنظیم دادخواست به قرار زیر می باشند؛
- اصل سند ازدواج یا رونوشت آن که از دفترخانه ثبت عقد تهیه میشود.
- اصل شناسنامه زن
- کپی کارت ملی زن
- ارائه مدارک و اسناد لازم جهت تنظیم درخواست و اثبات ادعا
- در صورت وجود ارائه وکالتنامه
وکالتنامه طلاق
علاوه بر شرایط دوازدهگانه که برای طلاق از طرف زن عنوان شدهاند، ارائه وکالتنامه یکی از حالتهایی است که در صورت وجود، زن بدون پیچیدگیهای قانونی قادر به دریافت حکم طلاق خواهد بود. وکالتنامه طلاق از سوی مرد به زن داده میشود که طبق آن زن در صورت عدم سازش با مرد مجاز به درخواست طلاق خواهد بود.
عسر و حرج مرد در دادخواست طلاق از طرف مرد
مطابق ماده 1130 قانون مدنی ایران؛ با ارائه مدارکی درخصوص عسر و حرج مرد درخواست طلاق از طرف زن امکانپذیر خواهد بود. به این معنی شرایط مالی مرد بسیار بد بوده و زن توانایی تحمل این شرایط سخت و طاقت فرسا را ندارد. بنابراین با ارائه مدارک محکمه پسند میتوان درخواست طلاق را به دادگاه تقدیم کرد. عسر و حرج مرد فقط در امور مالی خلاصه نمیشود. بلکه مواردی همچون؛ مشکلات زناشویی که منشا آن مرد باشد، خیانت مرد، برقراری رابطه نامشروع توسط مرد، ابتلا به بیماری مقاربتی، عدم توانایی جنسی و … از نمونههای عسر و حرج مرد خواهند بود. اثبات این ادعا نیازمند ارائه مدارک محکمه پسند دارد.
بهترین وکیل برای طلاق از طرف زن
مدت زمان پروسه طلاق با توجه به نوع دادخواست و خواهان دعوا متفاوت خواهد بود. پیشتر نیز گفته شد؛ رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن زمان بر خواهد بود. بنابراین برای تسریع این روند و دریافت نتیجه مطلوب و مورد نظر، بایستی با بهترین وکیل برای طلاق مشورت کرد. بهترین وکیل متخصص در امر طلاق سالها در این زمینه فعالیت داشته و با پیچیدگیهای قانون و رویه دادگاه به خوبی آشنا میباشد. همچنین توانایی جلب نظر قاضی را خواهد داشت. دفتر حقوقی کوشانفر، یکی از شناخته شدهترین دفاتر حقوقی در زمینه دعاوی خانواده به اخص طلاق میباشد. تجربه و مهارت کارشناسان مجموعه حقوقی کوشانفر برای افرادی که برای ارائه وکالت و دریافت مشاوره به این دفتر مراجعه کردهاند کاملا محرز شده است.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر؛ مقاله شماره معرفی وکیل خوب برای طلاق را مطالعه بفرمایید.
مزایا و معایب طلاق از سوی زن
پذیرش مدارک دادخواست طلاق از طرف زن در دادگاههای خانواده با پیچیدگی و سختی همراه خواهد بود. بهترین وکیل برای طلاق مزایایی در ارائه درخواست طلاق از سوی زن عنوان نخواهد کرد. اما حضور وکیل خبره تا حدود زیادی شرایط را به نفع زن تغییر خواهد داد. اما از معایب این درخواست که از سوی زن عنوان شده است میتوان به طولانی بودن پروسه طلاق و همچنین گذشت از حقوق مادی و حضانت فرزندان اشاره کرد. در بسیاری از مواقع مرد برای اعلام رضایت خود مبنی بر درخواست طلاق زن گذشت از مهریه و اجرتالمثل و حضانت فرزندان را از زن درخواست میکند.
حقوق زن در طلاق از سوی زن
در صورتی که دادگاه با درخواست طلاق از طرف زن موافقت نماید، مرد موظف به پرداخت مهریه، نفقه و اجرت المثل به زن خواهد بود. این حالت زمانی متصور است که زن یکی از شرایط دوازدهگانه ضمن عقد را داشته باشد. حتی در صورت عدم رضایت مرد به طلاق، دادگاه حکم را صادر کرده و مرد را موظف به پرداخت حقوق مادی زن خواهد کرد. در صورت اعسار مرد پرداخت مهریه برای وی قسط بندی خواهد شد. اما در بسیاری از موارد زن از حقوق خود، به صورت کامل گذشت کرده تا بتواند حکم طلاق را دریافت کند.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر؛ مقاله تنظیم مفاد وکالت در طلاق با مهریه را مطالعه بفرمایید.
درخواست طلاق از سوی زوجه باکره
در ارائه درخواست طلاق از طرف زن موارد زیادی وجود دارند. یکی از این موارد خاص درخواست زوجه باکره برای طلاق است. این درخواست ممکن است در دوران عقد و عدم شروع زندگی مشترک و یا عدم تمایل زن به مرد ارائه شود. در این صورت دادگاه با سختگیری کمتری رای طلاق را صادر خواهد کرد. بدیهی است که مهریه زن باکره نصف مبلغ تعیین شده میباشد. همچنین نفقه مدت عده نیز به وی تعلق نمیگیرد. زن نیز ملزم به رعایت مدت عده نخواهد بود.
سریعترین راه برای دریافت حکم طلاق
سریعترین روش دریافت حکم طلاق از دادگاه در زمان ارائه دادخواست طلاق از طرف زن کمک گرفتن از بهترین وکیل برای طلاق است. زیرا همانطور که گفته شد؛ قوانین صدور حکم طلاق با پیچیدگیهایی همراه است. بنابراین در صورت عدم تنظیم دادخواست قانونی صدور حکم بسیار مشکل و دور از ذهن به نظر میرسد. بنابراین برای سریع شدن روند رسیدگی به طلاق بایستی از حضور و مهارت وکیل متخصص در این زمینه استفاده کرد. در غیر این صورت ممکن است مدت زمان روند رسیدگی به پرونده سالها طول بکشد.
جمعبندی
طلاق از طرف زن یکی از حالتهای درخواست طلاق میباشد. این درخواست توسط زن به دادگاه ارائه میشود. قانون حق طلاق را برای زن متصور نشده است. تنها در موارد خاصی زن مجاز به ارائه دادخواست خواهد بود. شرایطی که در ماده 1133 قانون بیان شده است، زن را مجاز برای ارائه درخواست جدایی دانسته است. لازم به ذکر است، حضور وکیل برجسته و بامهارت در دریافت حکم طلاق برای زن بسیار مثمرثمر خواهد بود. مجموعه حقوقی کوشانفر در حل پروندههای طلاق و ارائه دادخواست طلاق از سوی زن بسیار موفق عمل کرده و توانسته است نتایج مطلوب برای موکلین خود کسب نماید.
بدون دیدگاه