منظور از وکیل طلاق چیست؟
منظور از وکیل طلاق یکی از وکلای دادگستری میباشد که وکالت در پروندههای طلاق را بر عهده میگیرد. برای انتخاب بهترین وکیل طلاق در تهران باید بدانید که وکالت در امر طلاق مستلزم دارا بودن پروانه وکالت پایه یک دادگستری میباشد. در حال حاضر و مطابق با آخرین تغییرات حقوقی، دو مرجع صالح برای صدور پروانه وکالت دادگستری عبارتند از: اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری (اسکودا) و مرکز وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضاییه. به موجب ماده ۵ قانون تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار، اسکودا و مرکز وکلای قوه قضاییه، هر ستا بک بار نسبت به برگزاری آزمون وکالت و صدور پروانه کارآموزی برای متقاضیان پذیرفته شده، اقدام نمایند.
میخوای وکیل بگیری؟!
قبل از اینکه وکیل بگیری؛ حتما این مقاله رو باید بخونی!
کلیک کنید: راهنمای انتخاب وکیل
پذیرفته شدگان وکالت پس از سپری کردن دوران کارآموزی زیر نظر وکیل سرپرست و موفق شدن در آزمون اختبار، موفق به کسب پروانه وکالت پایه یک دادگستری می شوند. وکالت در پرونده های مربوط به اصل طلاق، تنها در صلاحیت وکلای پایه یک دادگستری می باشد که به شرح مذکور موفق به دریافت این مجوز شده باشند.
مروری بر برخی از مهمترین وظایف وکیل طلاق با توجه به انواع طلاق
به طور کلی وظیفه اصلی بهترین وکیل طلاق در تهران حضور یافتن در محاکم دادگستری مربوط به انجام طلاق از قبیل دادگاه خانواده، شورای حل اختلاف و دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق می باشد. از نظر عملی با توجه به این که وکیل، وکالت کدام یک از زوجین را در دعوای طلاق به عهده گرفته باشد، وظایف او متفاوت است.
بر اساس ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1391، رسیدگی به دعوای طلاق توافقی در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد. از سوی دیگر انجام هر نوع طلاق و شیوه های دیگر انحلال نکاح، مستلزم دریافت گواهی عدم سازش و مراجعه به دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق است که در این خصوص بهترین وکیل طلاق در تهران می تواند به شما کمک شایانی نماید.
نحوه دریافت گواهی عدم سازش
برای دریافت گواهی عدم سازش، زوجین یا وکلای آنان می بایست دادخواست صدور گواهی عدم سازش را تنظیم کرده و به دفتر دادگاه خانواده تقدیم نماید. دادخواست فرم چاپی خاصی است که مشخصات طرفین دعوی و موضوع دعوی در آن قید می شود. مندرجات دادخواست طلاق با توجه به نوع آن اعم از توافقی و غیرتوافقی متفاوت است. اما به طور کلی شخصی که دعوای طلاق را در دادگاه خانواده طرح می کند و خواستار جدایی و پایان یافتن زندگی مشترک است، خواهان نام دارد. خواهان ممکن است هر یک از زوجین باشد که خود یا وکلای آنان دادخواست را طرح می کنند. در ادامه برخی از مهمترین نکاتی که می بایست در تنظیم دادخواست طلاق و تقدیم آن به دادگاه خانواده رعایت گردد، مورد اشاره قرار می گیرد.
شیوه طرح دادخواست طلاق در دادگاه
در دادخواست طلاق که ممکن است توسط یکی از زوجین یا وکیل طلاق طرح گردد، مندرجات زیر می بایست قید گردد:
ذکر مشخصات فردی زوجین و وکیل طلاق در دادخواست
- نام، نام خانوادگی، نشانی و سایر مشخصات هویتی خواهان
- نام، نام خانوادگی، نشانی و سایر مشخصات هویتی خوانده
- نام، نام خانوادگی و نشانی وکیل طلاق درتهران، در صورتی که دادخواست توسط وکیل مطرح شده باشد. در این صورت همچنین سند اثبات کننده وکالت(وکالت نامه) نیز می بایست در ضمن دادخواست به دفتر دادگاه خانواده تقدیم شود.
موضوع دعوی، ادله، مدارک و مستندات
موضوع یا عنوان دعوی؛ پس از ذکر مشخصات طرفین دعوی می بایست عنوان یا موضوع دعوی قید گردد. منظور از موضوع دعوی ادعای است که خواهان، می خواهد دادگاه به آن رسیدگی کند. در دادخواست طلاق موضوع خواسته عبارت است از صدور گواهی عدم سازش.
ادله، مدارک و مستندات دعوی نیز می بایست در دادخواست قید گردند. منظور از ادله و مدارک به طور کلی هر رخداد یا واقعه بیرونی می باشد که خواهان با استناد به آن در پی اثبات ادعای خویش بر می آید. برای مثال گواهی پزشکی قانونی مبنی بر ضرب و شتم زوجه توسط زوج، گواهی اعتیاد، حکم دادگاه مبنی بر محکومیت یکی از زوجین به بیش از 5 سال حبس تعزیری و … ممکن است به عنوان ادله و مدارک استنادی معرفی شوند.
شرح کلی دادخواست طلاق
شرح دادخواست؛ در شرح دادخواست خواهان یا وکیل او می بایست شرایط قانونی برای صدور گواهی عدم سازش و ایجاد جدایی میان زوجین را به اثبات برسانند. برای مثال چنانچه زوجه بخواهد به استناد ضرب و جرح زوج، گواهی عدم سازش دریافت نماید می بایست در این بخش از دادخواست، شرح وقایع و رخداد هایی که اثبات کننده بدرفتاری زوج می باشد را بیان نماید و سعی کند با بیان این واقعیات، قانونی بودن صدور گواهی عدم سازش را به اثبات برساند.
توجه: چنانچه با مشکلات دیگر دعاوی حقوق مواجه شدهاید پبشنهاد میکنم به صفحه اختصاصی ما درباره انواع دعاوی حقوقی سر برنید.
شیوه تقدیم دادخواست طلاق به دادگاه خانواده
خواهان یا وکیل طلاق او می بایست دادخواست صدور گواهی عدم سازش را به انضمام ضمائم آن به دفتر دادگاه خانواده تحویل دهد. برای رسیدگی به دادخواست طلاق دادگاهی صلاحیت دارد که در حوزه قضایی شهرستان محل اقامت خوانده (زوج یا زوجه)، قرار دارد. در صورتی که خواهان زوجه باشد و محل اقامت زوج در شهری باشد که از محل اقامت زوجه فاصله دارد، مطابق با قانون حمایت خانواده زوجه می تواند دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده محل اقامت خود ارائه نماید.
خواهان برای رسیدگی به دعوای طلاق می بایست هزینه دادرسی این دعوا را به دفتر دادگاه خانواده تقدیم نماید. با توجه به غیر مالی بودن دعوای طلاق، تعرفه رسیدگی به این دعوا در دادگاه نخستین، تجدید نظر و دیوان عالی کشور ممکن است از چهل هزار تومان تا دویست هزار تومان باشد. در صورتی که خواهان توانایی مالی برای پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد، می تواند دادخواست اعسار را به همان دادگاهی که برای رسیدگی به اصل دعوی صلاحیت دارد ارائه نماید. ارائه دادخواست طلاق به معنای این است که خواهان به غیر از مستثنیات دین اموالی برای پرداخت به عنوان هزینه های دادرسی ندارد.
منظور از حکم اعسار در پرونده طلاق چیست؟
دادگاه به صورت مستقل یا در ضمن رسیدگی به دعوای اصلی به دعوای اعسار رسیدگی می کند. در صورتی که به نظر دادگاه، خواهان توانایی مالی برای پرداخت هزینه دادرسی را نداشته باشد، حکم اعسار را صادر می کند. با صدور حکم اعسار، خواهان به صورت موقت از پرداخت هزینه دادرسی، هزینه اجرای حکم، حق الوکاله وکیل معاضدتی و … معاف می شود. در صورتی که حکم به نفع خواهان صادر شود و با دریافت محکوم به مثل مهریه یا نفقه، خواهان توانایی مالی برای پرداخت هزینه های دادرسی را پیدا کند، هزینه های دادرسی از محکوم به واصل می شود.
شیوه رسیدگی به دادخواست طلاق در دادگاه خانواده
دفتر دادگاه خانواده پس از وصول دادخواست و احراز تکمیل بودن پرونده، اوراق را به نظر رئیس دادگاه خانواده می رساند. رئیس دادگاه با مطالعه پرونده، چنانچه انجام اقدام دیگر ضروری نباشد دستور تعیین وقت رسیدگی و تشکیل جلسه دادرسی را صادر می کند. پس از صدور این دستور مدیر دفتر دادگاه، وقت رسیدگی را تعیین کرده و آن را طی ابلاغیه ای به اطلاع طرفین دعوی و وکلای آنان می رساند.
چه نیاز حقوقی داری!؟
با چندتا کلیک ساده، هر نیازی داشته باشی برطرفش میکنیم!
روی ما حساب کن!
جلسات رسیدگی در دادگاه خانواده، با حضور یک نفر قاضی مرد به عنوان رئیس دادگاه و یک نفر قاضی زن به عنوان مشاور تشکیل می شود. قضات دادگاه خانواده اصولاً می بایست متاهل و دارای فرزند باشند. نظر قاضی زن در دادگاه خانواده مشورتی است و تصمیم گیری نهایی در مورد صدور یا عدم صدور گواهی عدم سازش با قاضی مرد می باشد. نظر قاضی زن در ذیل رای ذکر می شود و چنانچه قاضی مرد با آن مخالف باشد، می بایست در ذیل حکم به طور مستند، دلایل مخالفت خود با نظر قاضی زن را بیان نماید.
بر اساس قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391 قاضی دادگاه خانواده مکلف است ابتدا در راستای ایجاد صلح و آشتی میان زوجین تلاش کند. همچنین ممکن است زوجین را به مراکز مشاوره خانواده زیر نظر قوه قضاییه یا سازمان بهزیستی ارجاع دهد. علاوه بر این در صورت تشخیص دادگاه ممکن است اختلافات خانوادگی زوجین، به داوری ارجاع گردد.
با ارجاع امر به داوری، هر کدام از زوجین مکلف است ظرف مهلت قانونی مشخصی، یک نفر حائز صلاحیت را به عنوان داور به دادگاه خانواده معرفی کند. به طور کلی با توجه به اصول آزادی و مشروعیت تحصیل دلیل، قاضی دادگاه خانواده برای رسیدگی به موضوع ممکن است قرارهای گوناگونی را صادر کند.
شیوه صدور گواهی عدم سازش و اجرای طلاق در دفاتر رسمی
پس از تشکیل جلسات رسیدگی و اعلام ختم دادرسی، قضات دادگاه خانواده به صورت فوری و نهایتاً ظرف مهلت یک هفته می بایست نسبت به صدور رای نهایی مناسب اقدام نمایند. در مواردی که برای صدور رای، دادگاه به زمان بیشتری نیاز داشته باشد ممکن است این مهلت افزایش یابد. در مورد دعوای طلاق، دادگاه خانواده نهایتاً ممکن است قرار رد دعوی، قرار ابطال دعوی، حکم طلاق یا گواهی عدم سازش را صادر نماید.
با صدور گواهی عدم سازش زوجین ظرف مدت سه ماه فرصت دارند تا در یکی از دفاتر ازدواج و طلاق حضور پیدا کرده و صیغه طلاق را جاری سازند. به طور کلی طلاق یک عمل حقوقی یک جانبه یا ایقاع است، که اصولاً می بایست توسط مرد انجام گیرد. لیکن در صورتی که زن وکالت در طلاق داشته باشد، بدون حضور مرد در دفتر ثبت ازدواج و طلاق نیز می توان صیغه طلاق را جاری ساخت. همچنین در صورتی که به دلایلی مانند حوادث طبیعی، حبس، مسافرت و … به زوج دسترسی نباشد، سردفتر اسناد به دستور دادگاه و به نمایندگی از شوهر، صیغه طلاق را جاری می سازد.
نکات حقوقی در خصوص وظایف وکیل طلاق در تهران
وکیل طلاق در تهران اصولاً می بایست دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری از کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلای قوه قضاییه باشد. اصولاً از نظر مکانی منعی برای وکلای دادگستری جهت شرکت در دعاوی طلاق وجود ندارد. یعنی وکلایی که دارای پروانه وکالت معتبر باشند، فارغ از محل اخذ پروانه می توانند در دعاوی طلاق در شهر تهران حضور داشته باشند.
اما به موجب لایحه قانونی استقلال وکلا مصوب 1333، وکلای دادگستری نمی توانند امور وکالتی خود را در محلی خارج از شهری که در آن پروانه وکالت دریافت کرده اند متمرکز سازند. یعنی در واقع وکلایی که پروانه وکالت آنها در شهری غیر از تهران صادر شده است، تنها به صورت موردی می توانند به عنوان وکیل طلاق در تهران، فعالیت داشته باشند.
حق الوکاله وکیل
وکیل طلاق در ازای خدماتی که ارائه می دهد، اجرتی تحت عنوان حق الوکاله دریافت می کند. اصولاً میزان حق الوکاله بهترین وکیل طلاق در تهران مطابق با توافق صورت گرفته بین وکیل و موکل تعیین می شود. لیکن در صورتی که میان طرفین (یعنی وکیل و موکل) در خصوص میزان حق الوکاله توافقی صورت نگرفته باشد، میزان حق الوکاله وکیل مطابق با تعرفه قوه قضاییه پرداخت می شود.
انواع طلاق در قانون حمایت خانواده
همانطور که اشاره شد طلاق از جمله شیوه های انحلال نکاح محسوب می شود. انواع طلاق در تقسیم بندی های گوناگونی مثل طلاق رجعی و بائن یا طلاق توافقی و غیرتوافقی جای می گیرند. وظایف وکیل طلاق در هر کدام از انواع طلاق نسبت به انواع دیگر متفاوت است. از همین رو در ادامه به بررسی برخی از مهمترین اقسام و انواع طلاق خواهیم پرداخت:
طلاق رجعی
طلاق رجعی؛ رجعی بودن طلاق به معنای وجود داشتن حق بازگشت به زندگی زناشویی برای مرد، تا مهلت خاصی پس از جاری ساختن صیغه طلاق است. پس از جاری ساختن صیغه طلاق رجعی، زوجه مطلقه از نظر قانونی و شرعی در ظرف مهلت مشخصی (عده)، همچنان به عنوان همسر زوج شناخته می شود. در این مدت شوهر ممکن است از طلاق پشیمان شده و دوباره به همسر خویش بازگردد و با او رابطه زناشویی برقرار سازد. در طول مدت عده زوجه می بایست در منزلی که شوهر برای او فراهم کرده است سکنی گزیند.
دوست عزیز اگر میخوای در مورد وکیل حقوقی بیشتر بدونی، پیشنهاد میکنیم حتما مقاله وکیل حقوقی رو هم مطالعه کنی.
در صورتی که با وجود عدم رجوع شوهر، مدت عده به پایان برسد رابطه زناشویی زوجین به صورت کامل به پایان می رسد و اصطلاحاً نکاح انحلال می یابد. از نظر قانون مدنی اصل بر رجعی بودن انواع طلاق است، مگر اینکه غیر رجعی بودن آن ثابت گردد. با این حال همانطور که در قانون حمایت خانواده مصوب 1391 قید شده است، موارد غیر رجعی بودن طلاق بسط یافته به طوری که امروزه اغلب موارد طلاق، غیر رجعی یا بائن هستند.
طلاق بائن
طلاق بائن؛ مقابل طلاق رجعی طلاق بائن قرار دارد و به معنای طلاقی است که به محض جاری ساختن صیغه در آن، رابطه زناشویی میان زوجین به صورت کامل پایان می یابد. طلاق زوجه غیر مدخوله، طلاق زوجه یائسه، طلاق خلع و طلاق مبارات به عنوان برخی از انواع طلاق بائن شناخته می شوند.
پادکست دعاوی طلاق: دوست عزیز! برای به بدست آوردن اطلاعات بیشتر در خصوص وکیل طلاق، پیشنهاد میکنیم حتماً این پادکست رو گوش بدی!
طلاق توافقی و غیر توافقی
از نظر رضایت زوجین یا عدم رضایت یکی از آنها نسبت به طلاق و انحلال نکاح، انواع طلاق به توافقی و غیرتوافقی تقسیم می شود. مطابق با قانون حمایت خانواده، میان تشریفات رسیدگی و تکالیف اصحاب دعوا در طلاق توافقی با طلاق غیر توافقی تفاوت هایی وجود دارد. در صورتی که زوجین به این نتیجه رسیده باشند که ادامه زندگی مشترک برای آنها ممکن نیست و هر دو بخواهند با رضایت از طرف دیگری جدا شوند، دعوای طلاق توافقی مطرح می گردد.
وکیل طلاق توافقی در مورد هر دو طرف، ممکن است یک نفر باشد. برای طرح دادخواست طلاق توافقی علاوه بر دفتر دادگاه خانواده می توان به مراکز مشاوره خانواده زیر نظر قوه قضاییه مراجعه نمود. برای طرح دعوای طلاق توافقی نیز مانند سایر انواع دعاوی حقوقی می بایست دادخواست تنظیم کرد. معمولاً رسیدگی به دعوای طلاق توافقی و صدور گواهی عدم سازش، در صورت تکمیل بودن مدارک معمولاً حدود یک هفته کاری به طول می انجامد.
همانطور که پیداست دعوای طلاق غیر توافقی با درخواست یکی از زوجین و مخالفت طرف دیگر به راه می افتد. در این دعوا یکی از زوجین به عنوان خواهان، دادخواست صدور گواهی عدم سازش را به دادگاه خانواده تقدیم می نماید. در این دعوا همسر خواهان به عنوان خوانده شناخته می شود. همانطور که اشاره شد در صورتی که دادخواست طلاق غیر توافقی توسط وکیل طلاق مطرح گردد، سند ثابت کننده وکالت یا وکالت نامه نیز می بایست در ضمن دادخواست به دادگاه تقدیم گردد.
در کلیه موارد دعوای طلاق غیر توافقی دادگاه خانواده ممکن است نخست موضوع را به داوری یا مراکز مشاوره خانواده زیر نظر قوه قضاییه ارجاع دهد. خواهان در دعوای طلاق غیر توافقی به استناد یکی از موارد قانونی مثل اعتیاد مخرب همسر، از دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم سازش را می نماید. البته شایان ذکر است که زوجین نیز حتما باید در سامانه ثنا و یا میخک (برای افراد خارج از کشور) ثبت نام نموده باشند.
وظایف دادگاه در هنگام صدور حکم طلاق
بر اساس قانون حمایت خانواده، قاضی دادگاه خانواده می بایست در هنگام صدور گواهی عدم سازش یا حکم طلاق، در خصوص موضوعات حقوقی گوناگونی که در ادامه زندگی زوجین تاثیر دارد تعیین تکلیف نماید. از جمله برخی از حقوق مالی و غیر مالی زوجین که دادگاه خانواده می بایست در ضمن صدور گواهی عدم سازش در مورد آنها تصمیم گیری کند عبارتند از: مهریه، نفقه و اجرت المثل ایام زوجیت و نحوه پرداخت آن، حضانت و سرپرستی فرزندان مشترک، استرداد جهیزیه و … .
لزوم داشتن وکیل طلاق
طلاق یکی از موضوعات حقوقی ناگوار و به طور کلی ناراحت کننده می باشد. در موارد طرح دعوای طلاق توافقی و غیرتوافقی ممکن است زوجین از یکدیگر نفرت و کینه به دل داشته باشند. به طوری که مواجهه حضوری را میان آنها دشوار بنماید. یکی از اصلی ترین دلایل دخالت وکیل در یک پرونده طلاق، جلوگیری از حضور زوجین خصوصاً زن در محاکم دادگستری و رو به رو شدن با افرادی است که از آنان کینه به دل دارند.
آنچنان که گذشت طبق قانون حمایت خانواده این تکلیف برای دادگاه خانواده مقرر گردیده است که در ضمن صدور حکم طلاق یا گواهی عدم سازش می بایست در مورد حقوق مالی و غیر مالی زوجین تعیین تکلیف نمایند. بهترین وکیل طلاق در تهران در هنگام طرح دادخواست طلاق یا دفاع در برابر آن، ممکن است اقدامات قانونی متنوعی در زمینه احقاق حقوق مالی و غیر مالی موکل خود انجام دهد.
برای مثال وکیل زوجه ممکن است برای تضمین پرداخت مهریه موکل خود، درخواست تامین و توقیف اموال شوهر را طرح نماید. در واقع باید توجه داشت که در کنار دعوای طلاق به موضوعات حقوقی متعدد دیگری نیز رسیدگی می شود که پیروز شدن هر کدام از طرفین در آن، مستلزم استفاده از خدمات بهترین وکلای طلاق می باشد.
مشاوره با بهترین وکیل طلاق در تهران
بهترین وکیل طلاق در تهران، می بایست دارای ویژگی های متعددی از جمله نظم، توانایی نگارش حقوقی، قدرت بیان، هوشمندی و … باشد. یکی از موضوعاتی که می بایست در ارتباط با تنظیم وکالت نامه با وکیل طلاق در نظر داشت، توجه داشتن به سوابق کاری و تحصیلی وکیل مورد نظر و همچنین احراز اعتبار پروانه وکالت پایه یک وی می باشد. برای احراز صلاحیت یک وکیل دادگستری کافی است به سامانه اینترنتی کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلا و مشاورین حقوقی قوه قضاییه مراجعه کرده و نام وکیل مورد نظر را جستجو نمایید. سپس اطلاعات هویتی، نشانی، شماره پروانه وکالت و وضعیت وکیل مزبور در صفحه ای نمایش داده می شود.
نیاز به مشاوره با وکیل داری؟
همین الان؛ خیلی سریع نوبت مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین خودتو رزرو کن تا دیر نشده!
کلیک کنید: رزرو نوبت مشاوره
مدرک وکالت تخصصی یک وکیل طلاق در دعاوی خانوادگی
همچنین در حال حاضر برخی از کانون های وکلا، در صورت احراز شرایط خاصی برای وکلای دادگستری متبحر در حوزه حقوق خانواده، مدرک وکالت تخصصی صادر می کنند. یکی از عوامل نشان دهنده سابقه و مهارت یک وکیل طلاق، داشتن مدرک وکالت تخصصی در زمینه دعاوی خانوادگی است. همچنین وکیل طلاق ممکن است دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته حقوق خانواده یا فقه و حقوق باشد.
مجموعه حقوقی کوشانفر با عضویت بهترین وکیل طلاق در تهران، آماده ارائه انواع خدمات وکالت در دعاوی، رزرو وقت مشاوره، مشاوره حقوقی آنلاین، حضوری و … می باشد. همچنین برای آگاهی یافتن نسبت به آخرین قوانین و مقررات حقوقی تصویب شده می توانید با متخصصین مجموعه حقوقی کوشانفر در تماس باشید. این مجموعه با عضویت بهترین وکلای حقوقی و کیفری ارائه دهنده خدمات شبانه روزی وکالت، مشاوره حقوقی و نگارش اوراق قضایی از قبیل دادخواست، اظهارنامه و … می باشد.
مجموعه وکیل کوشانفر وکیل طلاق
مجموعه ما با درک شرایط موکلین عزیز، هزینه مناسب و متناسب با شرایط مراجعین را در نظر می گیرد تا در کنار بار روانی پرونده خود، دغدغه فکری دیگری برای عزیزان ایجاد نشود. دوستان عزیز شما می توانید با کلیک بر روی لینک رزرو وقت مشاوره در منوی پایین صفحه، از خدمات مشاوره حضوری، تلفنی و آنلاین مجموعه ما بهره مند و در صورت تمایل اقدام به عقد قرارداد نمایید.
شما همچنین می توانید با کلیک بر روی لینک تنظیم اوراق قضایی از جمله تنظیم دادخواست، شکواییه، لایحه، اظهارنامه و…را با خیالی آسوده به ما بسپارید.
بدون دیدگاه