وکالت در طلاق به معنی داشتن حق قانونی و رسمی طلاق برای خانم است. داشتن وکالتنامه رسمی از مرد جهت حق طلاق، تحت عنوان وکالت در جدایی یا طلاق شناخته میشود. دریافت وکالت مزبور نیاز به شرایطی دارد که در صورت وجود، مراجع ذیربط آن را قانونی میدانند. طبق این وکالتنامه، خانم حق دارد هر زمان که تمایل داشته باشد، دادخواست طلاق خود را تقدیم مراجع قضایی نماید و مرد نیز موظف به قبول آن خواهد بود. میدانیم؛ مطابق قوانین ایران و مقررات فقهی، طلاق حق مرد است و زن در شرایط ویژهای حق ارائه درخواست طلاق خواهد داشت. همچنین بر اساس قانون؛ مرد میتواند وکالت حق طلاق را به هرکسی همچون؛ پدر یا برادر خود واگذار کند. زن نیز جزو کسانی است که مجاز به اخذ وکالت طلاق همسر خود میباشد.
کارشناسان مجموعه حقوقی کوشانفر در زمینه نحوه دریافت وکالتنامه در طلاق، مشاوره حقوقی کاملی به متقاضیان و موکلین خود ارائه میدهند. با راهنماییها و مشاوره حقوقی این مجموعه معتبر میتوانید، اقدام به ارائه یا دریافت وکالت در طلاق نمایید. در ادامه این مقاله قصد داریم با حق طلاق یا وکالت طلاق بیشتر آشنا شویم. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

وکالت در طلاق چیست؟
وکالت در طلاق (رای دادگاه در خصوص حق طلاق با وجود داشتن وکالت در طلاق) یا حق طلاق زن، سند رسمی و قانونی است که به موجب آن زوجه بدون رضایت همسر، مجاز خواهد بود طلاق خود را مطالبه و دریافت کند. این وکالت از سوی مرد به زن داده میشود. زن نیز با در دست داشتن این وکالتنامه حق طلاق داشته و مجاز به ارائه درخواست طلاق میباشد. لازم به ذکر است؛ زمانی حق طلاق زن مورد قبول قانون و دادگاه خواهد بود که وکالت به صورت رسمی و کامل تنظیم شده باشد. در غیر این صورت فاقد اعتبار قانونی است. به همین جهت قبل از عقد نکاح و یا مطالبه و دریافت این وکالتنامه، بایستی با وکیل متخصص در این زمینه مشورت شود.
حق طلاق زن
ارائه وکالت رسمی به زن توسط مرد جهت ارائه حق طلاق، تحت عنوان وکالت در طلاق شناخته میشود. حق طلاق و ارائه این وکالتنامه بایستی در یکی از دفاتر ثبت اسناد صورت بگیرد، درغیر اینصورت؛ فاقد اعتبار قانونی خواهد بود. همانطور که مطلع هستید؛ برای ارائه دادخواست طلاق از جانب زوجه بایستی شرایطی فراهم باشد تا درخواست وی از جانب مراجع قضایی پذیرفته شود. همچنین؛ در این حالت حضور زوج در دادگاه و رضایت او از نظر دادگاه مهم و ضروری است. اما با در دست داشتن این وکالتنامه نهتنها نیازی به حضور مرد در دادگاه نیست، بلکه زن بدون هماهنگی و اجازه او نیز میتواند، اقدام به جدایی کند. همچنین لازم به یادآوری است که با ارائه این حق به زن، حق طلاق از مرد سلب نمیشود. به این معنی؛ مرد هر زمان که در زندگی مشترک به نقطهای از بیزاری برسد، بدون هیچ مانعی مجاز خواهد بود همسر خود را طلاق بدهد.
انواع وکالت در طلاق برای زن
وکالت در طلاق برای زن به دو صورت قابل تنظیم خواهد بود. حق طلاق محضری که در دفتر ثبت اسناد تنظیم میشود و حق طلاق ضمن عقد نامه که در زمان جاری شدن عقد نکاح مطرح خواهد شد. شرط حق طلاق ضمن عقد، در سند ازدواج یا عقد نامه قید شده و در این حالت نیاز به تنظیم وکالتنامه نمیباشد. اما در حق طلاق محضری زوجین با مراجعه به دفتر ثبت اسناد و با ارائه مدارکی چون سند ازدواج، وکالتنامهای تحت عنوان حق طلاق به زن، تنظیم و ثبت خواهند کرد. لازم به ذکر است که در تنظیم وکالتنامه امکان اینکه مرد شروط خود را ذکر نماید، وجود دارد. همچنین ممکن است حق داده شده به زن مدتدار و یا بلاعزل باشد. خانمها در اخذ حق طلاق باید به این نکته توجه داشته باشند.

مدارک لازم جهت وکالت در طلاق
در صورتی که پس از عقد و ثبت ازدواج، زوجین تصمیم به تنظیم و ثبت وکالت در طلاق داشته باشند، بایستی مدارک لازم را جهت عقد وکالتنامه تهیه نمایند. مدارک مورد نیاز جهت دریافت وکالت یا حق طلاق به قرار زیر خواهند بود؛
اصل شناسنامه زن و مرد
کپی کارت ملی زن و مرد
عقد نامه محضری یا سند ازدواج، در صورت نبود رونوشت آن
مهریه در حق طلاق زن
یکی از سوالات پرتکرار از وکیل طلاق، نحوه مطالبه و وضعیت مهریه (حتما بخوانید:مقاله کاربری در خصوص وکیل مهریه) در حق طلاق زن است. وکالت در طلاق به معنی اجازه دادن به زوجه برای امر طلاق است. اما مهریه مسئله مهمی است که در این وکالتنامه بایستی در مورد آن تعیین تکلیف شود. در وکالتنامه رسمی، مبلغ مهریه زن عینا درج خواهد شد. بذل یا شرط بخشش مهریه نیز باید به صراحت در این سند ذکر شود. ممکن است مرد در ازای دادن حق طلاق، از زن بخواهد بخشی از مهریه یا کل آن را ببخشد. در این حالت باید بذل مهریه توسط زن در این سند قید شود. بذل مهریه در صورتی قابل قبول است که دادخواست طلاق از جانب زن به دادگاه ارائه شده و زن خواهان طلاق بر اساس وکالتنامه باشد. غیر از این حالت، مهریه تحت هر شرایطی به زن تعلق میگیرد. مگر اینکه زن از مهریه خود گذشت کرده باشد.
مزایای وکالت در طلاق برای زن
همیشه دادخواست طلاق از جانب زن با اما و اگر و پیچیدگیهای قانونی همراه است. در مواردی شاهد بودهایم، زن پس از سه سال توانسته طلاق خود را از مرد بگیرد. اما وکالت در طلاق این امکان را فراهم کرده است که زن در صورت بیزاری از مرد و ایجاد شرایط غیرقابل تحمل بدون هیچ دردسری از همسر خود جدا شود. همچنین به حضور و رضایت مرد برای درخواست طلاق نیازی نخواهد داشت. قوانین ایران به تبعیت از مقررات شریعت اسلام حقوق زن را زیر سایه خواسته و اراده مرد قرار داده است. به همین دلیل پروسه طلاق در صورت درخواست زن بسیار طولانی، سخت و هزینهبر خواهد بود. این حق برای خانمهایی که در دام زندگی مشترک با مردی که حقوق آنان را پایمال میکند، بسیار ارزنده میباشد.
مراحل جدایی با وکالت در طلاق
رسیدگی به هر یک از دعاوی طلاق در دادگاه با توجه به نحوه ارائه مدارک و نوع دادخواست مطرح شده متفاوت بوده و دارای مراحل مختلفی است. مراحل رسیدگی وکالت در طلاق و دریافت حکم طلاق از دادگاه به شرح زیر خواهند بود؛
- یکی از شروط ارائه دادخواست طلاق از سوی زوجه، داشتن حق طلاق است. بنابراین در صورت داشتن حق طلاق بایستی آن را ضمیمه درخواست نمود.
- قبل از شروع مراحل طلاق و وارد شدن به پروسه ارائه دادخواست و مراحل بعدی، لازم است با وکیل متخصص طلاق قرارداد همکاری بست. مشاوره با وکیل در این مرحله بسیار موثر بوده و موجب هموار شدن مسیر میشود.
- مرحله بعدی طلاق مراجعه به دفاتر قضایی و ارائه مدارک مربوط به دادخواست طلاق میباشد. مدارکی همچون؛ اصل شناسنامه، کپی کارتملی، سند ازدواج و وکالتنامه طلاق به دفتر قضایی ارائه شده و با ثبت در سامانه ثنا، دادخواست به همراه کلیه مدارک به مراجع قضایی تقدیم خواهند شد.
- انجام آزمایش عدم بارداری یا سلامت بکارت برای صدور حکم طلاق اجباری خواهد بود. پس از ارائه این مدرک دادگاه اقدام به صدور رای طلاق خواهد کرد.

بهترین وکیل جهت اخذ وکالت در طلاق
وکیل متخصص طلاق در زمینه نحوه تنظیم و دریافت وکالت در طلاق به موکل خود مشاوره حرفهای ارائه خواهد دارد. دریافت حق طلاق یکی از موضوعات حقوقی بسیار مهم است که حق و امتیاز مهمی برای زنان محسوب میشود. بنابراین قبل از هر اقدامی باید به وکیل متخصص مراجعه نمود و از وکیل راهنماییهای لازم را جهت اخذ حق طلاق رسمی و قانونی دریافت کرد. قطعا وکیل متخصص تمامی موارد مهم و کلیدی را به موکل یا مراجعهکننده خود یادآوری خواهد کرد تا بعدا در استفاده از وکالتنامه با مشکل مواجه نشود. وکالت غیر رسمی و غیر اصولی در دادگاه بههیچ عنوان قابل قبول نبوده و عملا زن راه به جایی نخواهد برد. مجموعه حقوقی کوشان فر، بهترین مشاوره حقوقی را در این زمینه به افراد ارائه میدهد. همچنین وکالتنامهای اصولی و رسمی را با توجه به خواسته موکل تنظیم خواهد کرد.
وکالت در طلاق توافقی
وکیل متخصص طلاق با در اختیار داشتن وکالت در طلاق از جانب زوجه میتواند، اقدامات لازم جهت طلاق توافقی را انجام دهد. به حضور زن در جلسات رسیدگی نیازی نخواهد بود و وکیل به نیابت از وی مراحل طلاق توافقی را پیگیری میکند. البته زمانی به حضور زوجه در جلسه رسیدگی نیاز نخواهد بود که وکالتنامه شفاف و روشن و رسمی تنظیم شده باشد. در غیر این صورت به حضور زوجین جهت رسیدن به توافق کلی نیاز خواهد بود.

سخن آخر
وکالت در طلاق یکی از امتیازاتی است که زن از مرد مطالبه خواهد کرد. مطابق این وکالتنامه زن بدون هیچ منع قانونی و نیاز به حضور و اجازه همسر، میتواند اقدامات لازم جهت دریافت طلاق را انجام دهد. وکالت طلاق بایستی به صورت رسمی در دفتر ثبت اسناد تنظیم و ثبت شود و یا اینکه در زمان جاری شدن عقد نکاح در عقد نامه درج شده باشد. کارشناسان مجموعه حقوقی کوشانفر با ارائه خدمات حقوقی شما را در رسیدن به یک وکالتنامه رسمی یاری میکنند.
بدون دیدگاه