هزینه وکیل چک برگشتی (وکیل خوب برای چک برگشتی)

وکیل چک برگشتی

مقدمه

شما برای مطالعه این مقاله فقط به : 9 دقیقه زمان نیاز دارید!

بهترین وکیل چک برگشتی کیست؟

چک ورق یا سند باارزش مالی است که در مراودات تجاری بسیار پر کاربرد می‌باشد. یکی از مسائل مهم که به‌صورت روزانه مردم و بانک‌ها با آن سروکار دارند مربوط به عدم پرداخت چک یا اصطلاحاً برگشت دادن چک است. ازاین‌جهت به حضور وکیل چک برگشتی برای اقامه دعوا در صورت لزوم و طی‌کردن روند قانونی وصول چک نیاز خواهد بود. افرادی که با معضل چک برگشتی و عدم وصول وجه نقد مواجه شده‌اند به دنبال وکیل خوب برای چک برگشتی هستند. برای اطلاع از قوانین مربوط به چک برگشتی، نحوه وصول آن و آشنایی با بهترین وکیل متخصص و اطلاع از هزینه وکیل برای چک برگشتی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چک برگشتی
چک برگشتی

چک بی‌محل از زبان متخصص دعاوی حقوقی

وکیل چک برگشتی سند تجاری بی‌محل را چنین تعریف می‌کند؛ چک بی‌محل به معنی صدور سند تجاری توسط فردی است که در بانک موردنظر اعتبار مالی کافی ندارد. صدور چنین سندی که فاقد اعتبار است پیامدهای قانونی به دنبال خواهد داشت. قانون تجارت تبعات حقوقی و کیفری را متوجه صادرکننده چک می‌کند. به‌طورکلی چک برگشتی به معنی عدم وصول مبلغ مندرج در چک است. به این معنی اعتبار حساب صادرکننده چک برای وصول مبلغ درج شده در این سند کافی نیست.

وکیل چک برگشتی کیست؟

دلیل ورود وکیل چک برگشتی به دعاوی مربوط به وصول وجه، حفظ اهمیت و سلامت این سند مالی در معاملات تجاری است. در بسیاری مواقع شاهد برگشتن چک از سوی بانک هستیم. این مسئله به یکی از مشکلات عمده این سند مالی تبدیل شده است. بسیاری از دعاوی مالی در دادگاه‌های کیفری و حقوقی نیز مربوط به همین مسئله می‌باشد. وکیل متخصص چک برگشتی نیز باتوجه‌به اهمیت این موضوع در بسیاری از دعاوی مزبور حضور دارد. وکیل چک برگشتی وکیلی است که در زمینه انواع دعاوی مالی دارای تخصص و مهارت زیاد می‌باشد. وکیل متخصص دارای تجربه حل پرونده‌های بسیاری در حوزه چک بوده و با روند اصولی و سریع این مهم آشنایی کامل دارد. یکی از عوامل موثر بر هزینه وکیل برای چک برگشتی نیز همین بحث تجربه می باشد.

شما می توانید مقاله جامع وکیل چک را مطالعه و اطلاعات کامل تری را در این خصوص بدست آورید.

وکیل چک برگشتی

ویژگی های بهترین وکیل حقوقی

بهترین وکیل چک برگشتی وکیلی است که دارای تجربه فوق‌العاده در زمینه حل پرونده مربوط به چک باشد. طبق آنچه که پیش‌تر گفته شد پرونده‌های مربوط به چک برگشتی در محاکم حقوقی و هم در دادگاه‌های کیفری مورد رسیدگی قرار می‌گیرند؛ بنابراین اقامه دعوا در هر یک از این مراجع نیاز به تخصص و سواد حقوقی وکیل مربوطه دارد. ارائه دادخواست حقوقی و یا تنظیم شکایت‌نامه کیفری در زمینه وصول چک فقط در تخصص وکیل خوب برای چک برگشتی است. از ویژگی‌های وکیل خوب و متخصص چک برگشتی به‌قرار زیر هستند؛

  • دارای سابقه درخشان در حل پرونده‌های مربوط به چک و انواع سند مالی
  • پشتیبانی از موکل و ارائه مشاوره عالی در زمینه طرح دعوا
  • دارای سرعت عمل در ارائه دادخواست و توقیف اموال طرف مقابل دعوا
  • دریافت هزینه دستمزد متناسب و منصفانه

اهمیت حضور وکیل خوب برای چک برگشتی

ارائه شکایت‌نامه یا دادخواست مبنی بر احقاق حقوق در خصوص چک برگشتی امر مهمی است که در تخصص افراد عادی نیست. حضور وکیل چک برگشتی متخصص منجر به سریع‌تر شدن روند پیگیری و دریافت نتیجه مطلوب خواهد شد. وظایف وکیل متخصص چک برگشتی در وصول وجه خلاصه نمی‌شود. ممکن است به اقامه دعوا و طرح عناوینی همچون کلاهبرداری و یا جعل سند نیاز باشد. در این صورت به تخصص وکیل خوب برای چک برگشتی نیاز خواهیم داشت.

قوانین چک برگشتی
قوانین چک برگشتی

موارد قانونی چک از زبان وکیل چک برگشتی

صدور چک بلامحل در سال‌های اخیر به‌صورت بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کرده است. عدم وصول وجه ازیک‌طرف گاهی بروز جرایمی چون کلاهبرداری و دزدی از طرف دیگر موجب پیچیده‌تر شدن پرونده می‌شوند. ازاین‌جهت همواره وکیل متخصص چک  افراد را به افزایش اطلاع از قوانین چک تشویق می‌کند. بر اساس موارد عنوان شده در قانون و با استناد به آن‌ها می‌توان چکی را بلامحل یا برگشتی دانست. موارد قانونی برای چک برگشتی به‌قرار زیر هستند؛

درخواست صادرکننده بر عدم پرداخت چک

در مواردی شاهد بوده‌ایم که صادرکننده چک به بانک اعلام کرده تا مبلغ به دارنده چک پرداخت نشود. در این صورت چک با عنوان برگشتی از طرف بانک رد خواهد شد.

عدم تطابق امضا

ممکن است چک به دلایلی همچون عدم مطابقت امضا و یا وجود قلم‌خوردگی و وجود تفاوت در درج مبلغ عددی و حروفی از طرف بانک برگشت داده شود.

مسدودشدن حساب صادرکننده

مسدودشدن حساب قبل از صدور چک و ارائه آن با علم بر این موضوع یکی از حالت‌های برگشت چک است. همچنین در مواردی نیز شاهد مسدودکردن حساب پس از صدور چک نیز بوده‌ایم. در چنین حالتی وکیل چک برگشتی با عناوین مختلف قادر به تنظیم شکایت علیه دارنده حساب خواهد بود.

عدم کفایت وجه در حساب

متداول‌ترین دلیل برگشت چک، کافی‌نبودن وجه در حساب صادرکننده است.

خصوصیات جنبه حقوقی و کیفری چک

چه زمانی وصول چک برگشتی جنبه حقوقی و در چه مواردی جنبه کیفری دارد؟ وکیل چک برگشتی سؤال ما را این‌گونه پاسخ می‌دهد؛ از نظر قانون؛ وصول چک در هر دو جنبه حقوقی و کیفری تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما پیگرد قانونی و حکم به مجازات صادرکننده چک بلامحل موجب می‌شود تا تفاوت بین این دو زمینه حقوقی مشخص شود. به همین دلیل در ادامه قصد داریم، نحوه وصول چک و رسیدگی قانون از منظر حقوقی و کیفری را مورد بررسی قرار دهیم.

جنبه حقوقی و کیفری چک
جنبه حقوقی و کیفری چک

نظر وکیل متخصص چک در خصوص جنبه حقوقی

در حالت‌های مختلف می‌توان دعوای حقوقی علیه چک برگشتی مطرح نمود. وکیل خوب برای چک برگشتی با تسلط بر قوانین و جنبه حقوقی یا کیفری، دعوای مربوطه را در محاکم ذی‌ربط مطرح خواهد کرد. گاهی اوقات امکان تعقیب کیفری برای چک بی‌محل وجود ندارد. ازاین‌جهت به‌ناچار می‌بایست از جنبه حقوقی به دعوا ورود پیدا کرد. اما چه زمانی می‌توان دعوای حقوقی علیه چک برگشتی مطرح کرد؟ پاسخ به این سؤال در موارد زیر است. همچنین در ادامه به نحوه اقامه دعوا در هر یک از حوزه‌های قانونی خواهیم پرداخت.

  • صدور چک بابت تضمین تعهدی یا معامله
  • صدور چک سفید امضا
  • وصول چک با تحقق شرایطی مشخص باشد
  • مدت‌داربودن زمان چک
  • صدور چک بابت معاملات نامشروع همچون ربا
  • چک بدون تاریخ
  • عدم مراجعه دارنده چک تا 6 ماه بعد از تاریخ مندرج چک

شما می توانید با مطالعه مقاله وکیل حقوقی اطلاعات جامعی را در این خصوص بدست آورید.

نحوه اقامه دعوا حقوقی توسط وکیل چک

در هر یک از موارد فوق از ذکر وکیل خوب برای چک برگشتی اقدامات مناسب و متناسب را انجام داده و در مراجع حقوقی اقامه دعوا خواهد کرد. برای اقامه دعوا نیاز به تهیه و تنظیم دادخواست حقوقی است. وکیل متخصص با مراجعه به دفاتر قضایی دادخواست را در سامانه ثنا ثبت خواهد کرد. سپس مراتب به دادگاه حقوقی اقامتگاه صادرکننده چک و یا محل انجام معامله صادر خواهد شد. در بسیاری از مواقع باتوجه‌به مبلغ چک ممکن است دعوا قبل از دادگاه حقوقی در شورای حل اختلاف مطرح شود. پرونده چک‌هایی با مبلغ 20 میلیون و کمتر از آن ابتدا به شورای حل اختلاف ارجاع داده شده و در صورت عدم وصول چک مراتب به دادگاه حقوقی ارجاع داده می‌شود. حکم دعوای مطرح شده در محاکم حقوقی به چه صورت است؟

حکم دعوای حقوقی به گفته وکیل چک برگشتی

وکیل دادگستری حکم صادر شده در دادگاه‌های حقوقی را این‌گونه توصیف کرده است؛ همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد دعوای چک حقوقی تعقیب کیفری نداشته و مجازات کیفری نیز برای صادرکننده اعمال نمی‌شود. مطابق نظر قاضی پرونده و مهارت وکیل خوب برای چک برگشتی ممکن است حکم بر توقیف اموال، مسدودکردن سایر حساب‌های بانکی فرد و یا ارائه فرجه زمانی به صادرکننده چک صادر شود.

وکیل خوب برای چک برگشتی
وکیل خوب برای چک برگشتی

نظر وکیل چک برگشتی در خصوص جنبه کیفری

گاهی علاوه بر جرم حقوقی عدم پرداخت وجه سند تجاری، صادرکننده مرتکب جرایمی چون کلاهبرداری و یا جعل سند و… خواهد شد. در این صورت دارنده چک به کمک وکیل خوب برای چک برگشتی مجاز به اقامه دعوا در دادسرای کیفری خواهد بود. در صورت اثبات وقوع جرم صادرکننده چک مجرم شناخته می‌شود. مجرم علاوه بر پرداخت وجه چک، محکوم به مجازات‌های کیفری نیز خواهد شد.

نحوه اقامه دعوای کیفری توسط وکیل

وکیل چک نحوه اقامه دعوا در محاکم کیفری را به این صورت شرح داده است؛ دارنده سند با دریافت گواهی عدم پرداخت از بانک و با ارائه مدارک لازم همچون کارت ملی و شناسنامه و برگه اصلی چک مجاز به ارائه شکواییه به دادسرا خواهد بود. نکته مهم در خصوص تعقیب کیفری چک، اقدام به‌موقع برای وصول چک است. به این معنی دارنده باید ظرف مدت شش ماه به بانک جهت وصول وجه مراجعه کند. در غیر این صورت امکان اقامه دعوا در مراجع کیفری برای وی وجود ندارد. اما مجازات‌های تعیین شده در مراجع و حکم دعوای کیفری به چه صورت هستند؟ در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

حکم دعوای کیفری به گفته وکیل متخصص

به گفته وکیل دادگستری و مطابق با ماده 7 قانون جدید چک؛ در صورت اثبات وقوع جرم در مراجع کیفری حکم صدور چک برگشتی به قرار زیر می باشند؛

  • چنانچه مبلغ مندرج در متن چک کمتر از ده میلیون ریال باشد به حبس تا حداکثر سه ماه محکوم خواهد شد.
  • چنانچه مبلغ مندرج در متن چک از ده میلیون ریال تا پنجاه میلیون ریال باشد از سه ماه تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.
  • چنانچه مبلغ مندرج در متن چک از پنجاه میلیون ریال بیشتر باشد به حبس از شش ماه تا یک سال و ممنوعیت از داشتن دسته چک به مدت دو سال محکوم خواهد شد و در صورتی که صادر کننده چک اقدام به صدور چک‌های بلامحل نموده باشد مجموع مبالغ مندرج در متون چک‌ها ملاک عمل خواهد بود.

قانون جدید چک از زبان وکیل چک

قانون جدید در خصوص رفع سوء اثر چک برگشتی می‌باشد که بر اساس بخشنامه بانک مرکزی ارائه شده است. با استفاده از این قانون افراد و یا وکیل آنها با مراجعه به بانک از وصول چک و صحت این سند تجاری مطمئن خواهند شد. روش‌هایی برای رفع سوء چک برگشتی وجود دارند که به‌قرار زیر هستند؛

  1. تأمین موجودی به مبلغ چک در حساب سپرده توسط مشتری: فرد باید ابتدا به اندازه مبلغ چک، به حساب جاری خود واریز وجه داشته باشد. بانک پس از پر شدن حساب بانکی، مبلغ را به حساب فرد دریافت کننده چک واریز می نماید. سپس، بانک مورد نظر نسبت به رفع سو اثر چک برگشتی اقدام می نماید.
  2. واریز مبلغ چک به‌حساب سپرده قرض‌الحسنه جاری و مسدودکردن آن به مدت 2 سال: اگر به هر دلیلی فرد نتواند لاشه چک را بانک تحویل دهد و فرد دریافت کننده نیز نتواند یک رضایت نامه محضری پر کند، باید از این روش برای رفع سو اثر چک برگشتی استفاده کرد. در ادامه توضیح این روش را مرور خواهیم کرد.
    در این زمان فردی که صادر کننده چک می باشد، باید مبلغ چک برگشتی را به حساب قرض الحسنه جاری بانک بریزد. سپس، به بانک مراجعه کند و درخواست کند که تا زمان روشن شدن وضعیت چک، این مبلغ در حساب به صورت بلوکه بماند. البته صاحب چک می تواند ذکر نماید که حداکثر 2 سال این مبلغ در حساب بلوکه باشد.
    در این زمان بانک وظیفه دارد در طی ۵ روز کاری، نامه ای به فرد دریافت کننده چک مبنی بر تامین مبلغ چک و دریافت آن، بنویسد. در این حالت فرد دریافت کننده چک می تواند به بانک مراجعه کند و مراحل دریافت وجه مورد نظر را انجام دهد.
  3. ارائه رضایت‌نامه به بانک از سوی دارنده چک: این مرحله تنها در صورتی اجباری می باشد که صاحب چک؛ به هر دلیلی از جمله گم شدن و دلایل دیگر قادر به ارایه لاشه چک نباشد.                                                                    در این صورت فرد دریافت کننده چک باید یک رضایت نامه محضری تنظیم نماید تا با ارایه آن به بانک؛ رفع سو اثر چک برگشتی انجام شود. البته لازم به ذکر است که در صورتی که دریافت کننده چک یک مرکز دولتی یا یک فرد حقوقی باشد؛ رضایت نامه معمولی کفایت می کند.
  4. ارائه برگه چک به بانک و دریافت رسید از بانک: فردی که صادر کننده چک بوده است باید به بانک مراجعه و لاشه چکی که برگشت خورده است را به بانک تحویل دهد. بانک پس از تحویل گرفتن لاشه چک برگشتی، به فرد یک رسید تحویل می دهد.
  5. ارائه کرد حکم قضایی برای رفع سوء اثر چک برگشتی: این روش تنها در صورتی انجام می شود که شما به هر دلیلی نتوانید از موارد ذکر شده در بالا استفاده کنید. در این صورت می توانید با گرفتن حکم قضایی، برای رفع اثر از چک برگشتی اقدام نمایید.
  6. انقضای مدت‌زمان نگهداری چک از سوی بانک مرکزی: روش آخر برای آن دسته از افرادی است که هیچ تمایلی به استفاده از روش های دیگر ندارند. چک این دسته از افراد پس از طی شدن زمان انقضاء قانونی چک، رفع اثر می شود.

همانطور که گفته شد باتوجه‌ به مبلغ چک، درصد و هزینه دستمزد وکیل تعیین خواهد شد. معمولاً 3 تا 10 درصد از مبلغ چک هزینه دستمزد وی در این دعاوی خواهد بود.

مجازات قانونی برای افرادی که بیش‌تر از یک‌بار چک برگشتی صادر کرده‌اند چیست؟

در مواجه با افراد سابقه‌دار در زمینه صدور چک برگشتی، بانک‌ها موظف هستند تمامی حساب‌های جاری آن‌ها را بسته و تا سه سال مجاز به باز کردن هیچ حسابی نباشند.

 

مطالب مرتبط

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهتنظیم اوراق قضاییرزرو نوبت مشاوره راهنمای انتخاب وکیلتماس فوری

یه پیشنهاد شگفت انگیز  !

همین الان

با کد تخفیف 12800

برای هر پرونده حقوقی که داری؛

۱۰ درصد تخفیف بگیر؛

این فرصت دیگه تکرار نمیشه!

یه پیشنهاد شگفت انگیز !

 

همین الان

با کد تخفیف 12800

برای هر پرونده حقوقی که داری؛

۱۰ درصد تخفیف بگیر؛

این فرصت دیگه تکرار نمیشه!

وکیل کوشانفر